Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 aug 2008 - Anul XIII, nr. 189 (3870)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Exerciţiile fizice previn îmbătrânirea şi asigură o viaţă mai lungă

Exerciţiile fizice de tipul alergatului sunt mijlocul cel mai eficient pentru a lupta împotriva efectelor îmbătrânirii şi pentru a trăi mai mult, potrivit unui studiu publicat luni, care prezintă rezultatele unei investigaţii derulate timp de 25 de ani, informează AFP.

Studiul a fost realizat cu ajutorul unor persoane cu vârste de peste 50 de ani din Statele Unite.

Subiecţii studiului care făceau în mod regulat exerciţii fizice, de mai mulţi ani, au suferit de mai puţine afecţiuni, au avut o viaţă activă mai mult timp şi s-au confruntat cu 50% mai puţine riscuri de a muri decât persoanele inactive, au stabilit autorii studiului, cercetători la Facultatea de Medicină a Universităţii californiene Stanford.

Oamenii de ştiinţă au început monitorizarea a 538 de persoane, cu vârsta medie de 50 de ani, care făceau jogging de mai multe ori pe săptămână, încă din 1984 şi au făcut comparaţie cu un grup sedentar de aceeaşi mărime, menţionează studiul, publicat în Journal of Internal Medicine.

"Am fost uimiţi deoarece binefacerile exerciţiilor fizice s-au dovedit mai importante decât anticipasem", a declarat James Fries, profesor la Universitea Stanford şi unul dintre autorii studiului.

Cercetătorii au stabilit că, la 19 ani de la debutul studiului, 34% dintre participanţii din grupul de sedentari au decedat, comparativ cu doar 15% dintre membrii grupului care practica exerciţii fizice.

În plus, persoanele care aleargau în mod regulat au început să sufere de pe urma handicapurilor fizice cu 16 ani mai târziu decât persoanele inactive.

Alergatul regulat reduce mortalitatea legată de maladiile cardiovasculare, alte studii indicând şi existenţa unei asocieri cu diminuarea numărului de decese premature provocate de cancer, maladii neurologice sau infecţioase.

Subiecţii studiului, în prezent septuagenari şi octogenari, au răspuns anual la chestionare referitoare la capacităţile lor de a-şi efectua sarcinile cotidiene, cum ar fi mersul, îmbrăcatul, igiena personală şi ridicatul de pe scaun.

La începutul studiului, grupul activ alerga, în medie, patru ore pe săptămână, ajungând la doar 76 de minute pe săptămână, după 21 de ani. Efectele benefice asupra sănătăţii s-au menţinut chiar şi în aceste condiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiile fizice previn îmbătrânirea şi asigură o viaţă mai lungă.
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiile fizice previn îmbătrânirea şi asigură o viaţă mai lungă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei