Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 5 iul 2008 - Anul XIII, nr. 156 (3837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Folosirea corectă a inhalatorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un studiu recent a arătat faptul că cei mai mulţi dintre bolnavii de astm folosesc inhalatoarele în mod incorect, motiv pentru care rezultatele terapeutice se lasă aşteptate.

Helen Reddel, profesor în cadrul Institutului Medical Woolcock a promovează ideea ca farmaciştii să fie învăţaţi să folosească inhalatoarele aşa cum trebuie, pentru ca la rândul lor să le poată da instrucţiuni pacienţilor. În plus, Reddel a mai sugerat ca producătorii să tipărească instrucţiuni de folosire pe cutiile medicamentelor, pentru a ajuta pacienţii să controleze şi să trateze mai bine boala. "Farmaciştii şi ceilalţi lucrători din domeniul sanitar trebuie să fie capabili să le arate bolnavilor de astm cum să folosească inhalatoarelor în mod corect şi să promoveze importanţa utilizării corecte a dispozitivelor medicale în tratarea bolii", a precizat Helen Reddel.

Folosirea incorectă a inhalatoarelor are drept consecinţă scăderea cantităţii de substanţă activă care ajunge în plămâni. Mai mult decât atât, o tehnică greşită de inhalare poate împiedica total medicamentul să ajungă la plămâni. Este foarte important ca inhalatorul să fie folosit corect, astfel încât bolnavul să primească doza corectă de tratament şi să controleze mai uşor simptomele astmului sau ale altor boli respiratorii.

 

Instrucţiuni


Iată câteva instrucţiuni pentru folosirea cât se poate de corectă a inhalatorului. Poziţionaţi tubul de medicament în dispozitivul pentru inhalare şi asiguraţi-vă că tubul este bine fixat. Scoateţi capacul de plastic al inhalatorului, apoi agitaţi bine tubul pentru a amesteca bine medicamentul şi substanţa propulsivă. Introduceţi dispozitivul pentru inhalare în gură şi apăsaţi tubul pentru a elibera substanţa activă. Inhalaţi toată substanţa încet. După ce scoateţi inhalatorul, ţineţi-vă respiraţia timp de zece secunde pentru a permite medicamentului să ajungă în plămâni. Expiraţi încet.

Repetaţi aceste operaţiuni dacă doctorul v-a recomandat un tratament cu mai multe pufuri. Dacă eliberaţi tot aerul din plămâni înainte de a inhala medicamentul, acest lucru vă va ajuta să respiraţi mai adânc şi prin urmare substanţa activă a medicamentului va ajunge adânc în plămâni. Dacă inhalatorul este nou sau dacă nu l-aţi mai folosit în ultimele 24 de ore, este indicat să pulverizaţi întâi medicamentul în aer, pentru a vă asigura că veţi inhala doza corectă.

În ceea ce priveşte păstrarea tubului de medicament, aşa cum se precizează pe prospect, acesta nu trebuie depozitat în locuri unde temperatura depăşeşte 48 de grade Celsius (ca de exemplu portbagaje sau torpedouri) şi în nici un caz nu trebuie expus direct la soare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Folosirea corectă a inhalatorului.
 Vizualizări articol: 1400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Folosirea corectă a inhalatorului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei