Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 iun 2008 - Anul XIII, nr. 143 (3824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cancerul de piele, tratat în premieră cu celule clonate din sistemul imunitar al pacientului

Medicii americani au reuşit în premieră să trateze cu succes un pacient atins de melanom, cea mai gravă formă de cancer de piele, cu ajutorul unor celule clonate din sistemul imunitar al bolnavului, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.

Este vorba de prima terapie care utilizează doar limfocitele T ale bolnavului, reproduse în laborator în mai multe exemplare. Pacientul suferea de melanom în stadiu avansat, a explicat profesorul Cassian Yee, de la Centrul de cercetări oncologice Fred Hutchinson, principalul autor al studiului.

Yee şi colaboratorii săi au prelevat limfocite T de tipul CD4+, celule cheie ale sistemului imunitar, de la un bărbat în vârstă de 52 de ani, atins de un melanom în stadiu avansat, care se extinsese la zona inghinală şi la unul dintre plămâni.

Limfocitele T, care au avut ca ţintă specifică doar melanomul, au fost clonate în număr mare în laborator, după care au fost injectate în organismul bolnavului fără alt tratament complementar.

La două luni de la tratament, examenele medicale (scanare, tomografie tridimensională etc.) nu au indicat nici o tumoare, a spus Yee.

La doi ani de la tratament, bolnavul nu manifestă niciun simptom de cancer, a mai precizat specialistul.

Este pentru prima dată când o terapie pe bază exclusiv de celule clonate ale sistemului imunitar al bolnavului se dovedeşte a fi inofensivă şi eficace, a spus cercetătorul.

"Am fost surprinşi de efectele antitumorale ale acestor celule T CD4 şi de durata răspunsului lor împotriva cancerului", a continuat Yee.

"Am avut succes în cazul acestui bolnav, însă trebuie să confirmăm eficacitatea terapiei în cadrul unui studiu mai mare", a subliniat medicul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cancerul de piele, tratat în premieră cu celule clonate din sistemul imunitar al pacientului.
 Vizualizări articol: 1758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cancerul de piele, tratat în premieră cu celule clonate din sistemul imunitar al pacientului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei