Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iun 2008 - Anul XIII, nr. 132 (3813)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Consumul moderat de alcool scade la jumătate riscul de artrită reumatoidă

Persoanele care consumă cinci pahare de alcool pe săptămână prezintă cu 50% mai puţine riscuri de a dezvolta artrită reumatoidă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii suedezi, publicat în Annals of the Rheumatic Diseases şi preluat de telegraph.co.uk.

Persoanele care nu consumă deloc alcool sunt cele mai predispuse la artrită reumatoidă, o boală a articulaţiilor care afectează numai în Marea Britanie peste 400.000 de persoane.

Riscul de artrită reumatoidă scade invers proporţional cu cantitatea de alcool consumată cu regularitate, spun cercetătorii. Aceştia explică fenomenul prin faptul că alcoolul reduce inflamarea în organism protejând articulaţiile în acelaşi mod în care vinul protejează inima.

Cercetătorii de la Institutul Karolinska, din Stockholm, au analizat rezultatele a două mari studii la care au participat peste 2.750 de persoane din Scandinavia şi care au avut în vedere factorii de risc genetici şi de mediu pentru artrita reumatoidă.

Specialiştii au descoperit că persoanele care consumă cel puţin cinci pahare de alcool pe săptămână prezintă cu 40 - 50% mai puţine riscuri de a dezvolta boala. Efectul este valabil atât în cazul femeilor, cât şi în cazul bărbaţilor.

Abstinenţii prezintă un risc uşor ridicat de a dezvolta artrită, în timp ce persoanele care consumă 1 - 5 pahare de alcool săptămânal prezintă un risc mediu.

Studii anterioare au sugerat că alcoolul poate împiedica artrita reumatoidă să se dezvolte, însă noua lucrare a scos la iveală şi faptul că fumatul contribuie la creşterea riscului de dezvoltare a bolii la pacienţii care au o predispoziţie genetică.

Profesorul Robert Moots, de la Campania de cercetări asupra artritei din Marea Britanie, avertizează, însă, că un consum excesiv de alcool poate afecta sănătatea. În cazul pacienţilor care iau medicamente împotriva artritei reumatoide, un consum excesiv de alcool poate afecta ficatul.

Artrita reumatoidă, diferită de osteoartrita comună, este o maladie inflamatorie degenerativă în care sistemul imunitar atacă încheieturile. Boala poate apărea la orice vârstă. Este o boală cronică foarte dureroasă şi care poate provoca dizabilităţi. În general, pacienţii primesc steroizi pentru a elimina inflamarea încheieturilor şi a calma durerile, dar nu există un tratament pentru această boală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul moderat de alcool scade la jumătate riscul de artrită reumatoidă.
 Vizualizări articol: 748 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consumul moderat de alcool scade la jumătate riscul de artrită reumatoidă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa trimis de
( 7 iun 2008, 11:33:35
mai incurajatii si voi ca nu sunt destul de sugative
2.   Foarte multi trimis de
( 8 iun 2008, 15:33:42
Aproape toti barbatii avem artrita reumatoida, inclusiv domnul Presedinte al Romaniei, stim sigur asta fiindca de mai multe ori l-am vazut cand isi lua tratamentul. 2 intrebari:1) avem voie sa luam odata cele cel putin 5 pahare? 2) pot sa fie pahare de alea mari, de bere,asa-i?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei