Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 mai 2008 - Anul XIII, nr. 100 (3781)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ciocolata poate scădea riscul de preeclampsie

Cercetătorii americani spun că un consum regulat de ciocolată în timpul sarcinii poate scădea riscul de preeclampsie, informează dailymail.co.uk.

Cunoscută şi ca toxemia gravidică, preeclampsia este o afecţiune care apare la femeile însărcinate şi este caracterizată printr-o valoare crescută a presiunii arteriale, însoţită de un nivel proteic urinar crescut. Femeile cu preeclampsie prezintă edeme la nivelul picioarelor, gambelor şi mâinilor. Preeclampsia apare de obicei în a doua jumătate a sarcinii, spre finalul trimestrului al doilea sau în trimestrul al treilea.

Cercetătorii de la Universitatea Yale au descoperit că femeile care au consumat ciocolată de cel puţin cinci ori pe săptămână au prezentat cu 40% mai puţine riscuri de a face preeclampsie faţă de femeile care au mâncat acest desert doar o dată pe săptămână.

Cauzele apariţiei preeclampsiei nu sunt cunoscute, însă se ştie că vasele sangvine din placentă nu se dezvoltă cum trebuie. Tensiunea arterială a femeii însărcinate creşte şi din acest motiv se reduce transferul de oxigen şi nutrienţi la bebeluş. Copiii se pot naşte prematur sau pot chiar muri.

De obicei, viitoarele mame primesc un tratament de scădere a tensiunii arteriale şi sunt obligate să se stea în pat. Acest lucru nu elimină problema, ci doar contribuie la creşterea şanselor ca bebeluşul să supravieţuiască naşterii.

Studiul, la care au participat 2.291 de femei însărcinate, a fost publicat în revista Epidemiology.

Cercetătorii au măsurat nivelul de teobromină din sânge, o substanţă care este prezentă în mod natural în ciocolată şi care, printre altele, poate trata tusea persistentă. Femeile care aveau în organism un nivel crescut de teobromină provenită din ciocolată, prezentau un risc scăzut de preeclampsie.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ciocolata poate scădea riscul de preeclampsie.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ciocolata poate scădea riscul de preeclampsie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei