Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 11 apr 2008 - Anul XIII, nr. 86 (3767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Televizorul din dormitor, vinovat de obiceiurile nesănătoase ale adolescenţilor

Adolescenţii care au televizor în camera lor prezintă mai mari probabilităţi de a face mai puţin sport, de a avea o dietă alimentară nesănătoasă şi de a obţine rezultate mai proaste la şcoală, potrivit unui studiu realizat în SUA, publicat în Pediatrics şi preluat de Reuters.

La studiu, realizat de cercetătorii de la Şcoala de sănătate publică din cadrul Universităţii din Minnesota, au participat 781 de adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. 62% dintre aceştia au spus că au televizor în camera lor.

În mod nesurprinzător, adolescenţii care aveau un televizor în cameră erau tentaţi să stea în faţa acestuia, săptămânal, cu patru - cinci ore mai mult decât ceilalţi. Rata celor care se uitau la televizor cel puţin cinci ore pe zi era de două ori mai mare în rândul copiilor care aveau aparatul în cameră.

Fetele care aveau televizor în cameră făceau mai puţin sport decât celelalte - 1,8 ore faţă de 2,5 ore. De asemenea, adolescentele care aveau televizor în camera lor consumau mai puţine legume, mai multe băuturi dulci şi luau mai puţine mese împreună cu familia, potrivit studiului.

Băieţii care aveau televizor în cameră aveau rezultate mai proaste la şcoală, în medie, cu un punct mai puţin, consumau mai puţine fructe şi luau mai puţine mese cu familia faţă de cei care nu aveau televizor în cameră.

„Studiul demonstrează clar că este benefic să nu-i permiţi copilului tău să aibă un televizor în camera lui”, a spus Daheia Barr-Anderson, unul dintre autorii studiului.

Acelaşi studiu a mai scos la iveală faptul că băieţii prezentau mai multe probabilităţi de a avea un televizor în cameră faţă de fete (68% faţă de 58%). De asemenea, adolescenţii proveniţi din cele mai înstărite familii prezentau cele mai puţine probabilităţi de a avea un televizor în camera lor.

Cercetătorii au analizat şi indexul de masă corporală (bazat pe raportul dintre greutate şi înălţime) şi au descoperit că televizorul plasat în dormitor nu are nici o influenţă asupra greutăţii corporale. Rezultatul este o surpriză pentru cercetători, din cauză că studii anterioare au indicat că deţinerea unui televizor în dormitor este un factor de prezicere a obezităţii mai puternic decât timpul alocat vizionării unor emisiuni televizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Televizorul din dormitor, vinovat de obiceiurile nesănătoase ale adolescenţilor.
 Vizualizări articol: 793 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Televizorul din dormitor, vinovat de obiceiurile nesănătoase ale adolescenţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei