Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Terapiile cu estrogen dublează riscul de noduli mamari non-canceroşi

Terapia hormonală cu estrogen dublează riscul de apariţie a nodulilor non-canceroşi mamari la femeile aflate la menopauză, potrivit unui studiu american publicat în Journal of the National Cancer Institute şi preluat de AFP.

Lucrarea a reexaminat datele provenind dintr-un studiu realizat în cadrul "Women's Health Initiative", care a actualizat ansamblul riscurilor pentru femeile care urmează un tratament de lungă durată cu hormoni.

Specialiştii au stabilit că un tratament ce combină estrogenul şi progestinul, forma sintetică a progesteronului, un alt hormon feminin, poate creşte riscul de cancer la sân. În schimb, tratamentele exclusiv pe bază de estrogen nu provoacă apariţia acestei maladii.

În cadrul acestei iniţiative, 10.739 de femei aflate la menopauză, cărora li s-a extirpat uterul pe cale chirurgicală, au fost tratate fie cu un tratament cu estrogen, fie cu un placebo.

Femeile au fost monitorizate timp de şapte ani şi niciuna nu a arătat o creştere a riscului de dezvoltare a unui cancer la sân.

În schimb, echipa de cercetători coordonată de doctorul Tom Rohan, de la facultatea de medicină din cadrul Universităţii Albert Einstein din New York, a analizat rezultatele biopsiilor prelevate în acest grup, iar acestea au indicat 232 de cazuri de noduli mamari non-canceroşi.

Femeile care au făcut tratament cu estrogen au prezentat de două ori mai multe riscuri de a dezvolta acest tip de anomalie faţă de cele care au luat un placebo.

Femeile participante la studiu continuă să fie monitorizate, fapt care va permite cercetătorilor să afle dacă nodulii sunt un factor ce anunţă dezvoltarea unui cancer la sân.

Acest tip de anomalie este suspectată de dezvoltare în tumoare canceroasă la peste zece ani de la apariţia ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terapiile cu estrogen dublează riscul de noduli mamari non-canceroşi.
 Vizualizări articol: 676 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Terapiile cu estrogen dublează riscul de noduli mamari non-canceroşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei