Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consumul a mai mult de şase ouă pe săptămână creşte riscurile de deces prematur

Bărbaţii de vârsta a doua care consumă mai mult de şase ouă pe săptămână prezintă un risc mai mare de deces prematur, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani publicat în American Journal of Clinical Nutrition, informează Reuters.

Potrivit acestui studiu, realizat de cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital şi Şcoala medicală Harvard, bărbaţii suferind de diabet prezintă riscuri mai crescute de deces indiferent de cantitatea de ouă consumată săptămânal.

În schimb, bărbaţii care nu suferă de diabet pot consuma liniştiţi până la şase ouă pe săptămână, pentru că acest lucru nu influenţează riscul de deces prematur.

"În timp ce consumul de până la şase ouă pe săptămână nu a fost asociat cu risc de deces (indiferent de cauze), consumul săptămânal de şapte sau mai multe ouă a fost asociat cu o creştere cu 23% a riscului de deces", informează studiul. "Totuşi, în cazul bărbaţilor cu diabet, orice cantitate de ouă consumată săptămânal este asociată cu un risc mai mare de deces (indiferent de cauze), mai ales cu un risc crescut de infarct şi accident cerebral", indică studiul. Specialiştii au spus că este nevoie de mai multe studii, la scară mai mare, pentru a se stabili exact influenţa consumului de ouă asupra riscurilor de deces prematur.

 

Bogate în colesterol.

Ouăle sunt bogate în colesterol, care în cantităţi mari se adună în plăci, blocând arterele şi contribuind astfel la creşterea riscului de infarct şi accident cerebral. Unul dintre experţii în nutriţie şi boli cardiace, doctorul Robert Eckel de la Universitatea din Colorado şi fost preşedinte al Asociaţiei americane de cardiologie (American Heart Association), a spus că studiul sugerează că cel puţin bărbaţii de vârstă medie trebuie să aibă grijă câte ouă consumă săptămânal. "Însă, trebuie amintit că ouăle - ca şi alte alimente - nu sunt nici «bune» nici «rele» şi pot face parte dintr-o dietă benefică pentru inimă", a spus Eckel. Echipa de cercetători de la Universitatea Harvard a studiat 21.327 de bărbaţi care luau parte la un studiu medical de mare amploare, Physicians' Health Study, ce monitoriza, din 1981, medici care au acceptat să ofere regulat informaţii despre stilul de viaţă şi sănătatea lor. Pe parcursul următorilor 20 de ani, 1.550 dintre bărbaţi au suferit un infarct, 1.342 au suferit accidente cerebrale, iar 5.000 au murit. "Consumul de ouă nu a fost asociat (direct, n.r.) cu infarctul sau accidentul cerebral", spun cercetătorii. Însă bărbaţii care consumau săptămânal şapte sau mai multe ouă prezentau cu 23% mai multe probabilităţi de a deceda în următorii 20 de ani faţă de cei care mâncau mai puţine.

 

Alte riscuri.

Bărbaţii care consumau săptămânal cea mai mare cantitate de ouă prezentau şi probabilităţi mai mari de a fi mai bătrâni, mai graşi, de a consuma mai multe legume şi mai puţine cereale, de a consuma alcool, a fuma şi a fi sedentari - factori care contribuie la creşterea riscurilor de infarct şi deces.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consumul a mai mult de şase ouă pe săptămână creşte riscurile de deces prematur.
 Vizualizări articol: 1151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Consumul a mai mult de şase ouă pe săptămână creşte riscurile de deces prematur5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei