Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Au fost descoperite genele dependenţei de nicotină

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viciul fumatului este transmis genetic. Persoanele care nu reuşesc să renunţe la ţigări trebuie să ştie că vinovată de această situaţie este chiar moştenirea lor genetică.

Rezultatele a trei studii în cadrul cărora s-a ajuns la aceeaşi concluzie au fost publicate recent în revistele Nature şi Nature genetics. Acestea scot în evidenţă legătura între anumite gene şi dependenţa de nicotină.

Este pentru prima dată când este demonstrată legătura între gene, deşi de acum 40 de ani se bănuia existenţa ei. „Genele fumatului” se numesc Chrna 3, Chrna 4 şi Chrna 5 şi se găsesc în cromozomul 15q24.

Acestea au fost descoperite după ce au fost analizate genele a 14.000 de fumători islandezi, care au fost împărţiţi în mai multe grupe, în funcţie de numărul de ţigări fumate pe zi. Cercetătorii au descoperit că există o legătură puternică între genele sau variaţiile acestora şi dependenţii de nicotină. „Genele sunt cele care îl fac pe deţinătorul lor dependent de tutun şi, în acelaşi timp, incapabil să renunţe la acest viciu”, a precizat unul dintre autorii studiului. Un fumător care moşteneşte dependenţa de la ambii părinţi are cu 80 la sută mai multe şanse să se îmbolnăvească de cancer la plămâni faţă de un fumător fără acest „bagaj” genetic. De asemenea, el va avea tendinţa de a fuma cu aproximativ două ţigări mai mult decât părinţii săi.

Aceste descoperiri constituie o nouă bază pentru dezvoltarea unor noi metode şi tratamente menite să-i ajute pe cei care doresc să renunţe la fumat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au fost descoperite genele dependenţei de nicotină.
 Vizualizări articol: 499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Au fost descoperite genele dependenţei de nicotină0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei