Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 apr 2008 - Anul XIII, nr. 80 (3761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unele gene care provoacă apariţia cancerului la colon afectează doar anumite rase

Cercetătorii au identificat trei noi gene care contribuie la creşterea riscului de cancer la colon, inclusiv una care afectează numai anumite rase, potrivit unui studiu publicat în revista Nature Genetics.

Cercetătorii britanici au descoperit că una dintre genele identificate contribuie la creşterea riscului de cancer la colon cancer în rândul populaţiei cu descendenţă europeană, însă nu şi în rândul japonezilor.

Cu patru alte gene identificate ca favorizând riscul de cancer la colon, cercetătorii speră să elaboreze noi metode pentru identificarea persoanelor cu risc înalt.

Este un pas important în cunoaşterea cauzelor cancerului la colon şi în dezvoltarea unor teste genetice pentru identificarea persoanelor cu risc crescut de dezvoltare a maladiei, a spus profesorul Malcolm Dunlop, de la Universitatea din Edinburgh, coordonator al studiului.

Cancerul la colon este depistat, cel mai adesea, după ce boala s-a dezvoltat suficient de bine în organism, şansele de tratament fiind astfel reduse.

Cunoaşterea genelor care contribuie la creşterea riscului de cancer le-ar permite medicilor să descopere persoanele care trebuie monitorizate mai atent sau care trebuie să primească tratamentul preventiv.

Una dintre genele noi identificate afectează numai populaţia de origine europeană, nu şi pe japonezi, fapt care ar putea oferi indicii care să-i ajute pe cercetători să determine dacă aceşti asiatici au o structură mai rezistentă la această maladie.

Genele au fost descoperite de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, de la Cancer Research UK şi de la Institutul de cercetări oncologice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unele gene care provoacă apariţia cancerului la colon afectează doar anumite rase.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unele gene care provoacă apariţia cancerului la colon afectează doar anumite rase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei