O alimentaţie echilibrată reprezintă unul din factorii esenţiali pentru menţinerea stării de sănătate şi pentru funcţionarea corectă a organismului.
Experienţa confirmă în fiecare zi studiile efectuate de cercetători: o alimentaţie variată şi adaptată corespunzător vârstei şi stilului de viaţă contribuie în mod semnificativ la menţinerea stării de sănătate şi protejează împotriva anumitor boli.
Fructele şi legumele, pâinea, carnea şi produsele lactate sunt elemente ce nu trebuie să lipsească din alimentaţia nici unei persoane.
Fructele şi legumele, având un conţinut semnificativ de minerale, vitamine, fibre şi antioxidanţi, sunt cea mai bună alegere alimentară, în special în lupta împotriva obezităţii şi în prevenirea apariţiei diabetului.
În aceeaşi măsură, fructele şi legumele protejează organismul de bolile cardiovasculare şi de anumite tipuri de cancer.
Pâinea şi legumele au un aport de proteine vegetale şi glucide complexe care sunt indispensabile pentru buna funcţionare a muşchilor şi a creierului.
Produsele lactate reprezintă o sursă importantă de calciu, un element ce favorizează dezvoltarea şi sănătatea oaselor şi "intervine" în procesul de coagulare a sângelui şi în contracţia musculară.
Diferitele tipuri de carne (carnea de pasăre, peştele) şi ouăle reprezintă o sursă de proteine animale, de vitamine şi de minerale. În plus, grăsimea conţinută de carnea de peşte (acidul gras polisaturat Omega-3) are un rol benefic pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi pentru apariţia anumitor tipuri de cancer.