Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu

Suplimentul ginkgo biloba poate provoca accidente cerebrale

Suplimentul naturist ginkgo biloba, luat de multe persoane în vârstă pentru a-şi proteja memoria, poate provoca accidente cerebrale uşoare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Neurology şi preluat de dailymail.co.uk.

Ginkgo biloba, utilizat în medicina chineză de peste 5.000 de ani, este folosit pentru că previne maladia Alzheimer şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină.

Însă un nou studiu a scos la iveală faptul că acest supliment naturist poate provoca accidente cerebrale.

La studiu, care a durat trei ani, au participat 118 persoane cu vârsta minimă de 85de ani. Jumătate dintre ele au luat zilnic câte trei tablete de ginkgo biloba, cealaltă jumătate a luat un placebo.

Pe parcursul studiului, şapte dintre persoanele care au luat ginkgo biloba au avut accidente sau mini-accidente cerebrale. Nici o persoană din grupul care a luat placebo nu a suferit un accident cerebral.

Autorul studiului, medicul Hiroko Dodge, expert în boli mintale legate de înaintarea în vârstă, de la Universitatea de stat din Oregon, a spus: "Ginkgo a fost asociat cu complicaţii legate de hemoragii, însă aceste cazuri de accidente cerebrale au fost provocate de existenţa unor cheaguri de sânge şi nu de hemoragii excesive şi nu au fost severe".

În timpul studiului, 21 de persoane au dezvoltat probleme de memorie. Dintre aceste persoane, 14 au luat un placebo, iar 7 au luat suplimente cu ginkgo biloba. Când cercetătorii au ţinut cont de cât de mult au respectat reţeta participanţii la studiu, aceştia au descoperit că cei care au urmat cu stricteţe instrucţiunile au prezentat cu 68% mai puţine riscuri de a dezvolta probleme de memorie.

Dodge spune că rezultatele trebuie confirmate printr-un studiu la scară mai mare, mai ales că ginkgo biloba este un supliment naturist folosit de multe persoane, disponibil şi ieftin.

Numai în Marea Britanie, aproximativ 700.000 de britanici suferă de Alzheimer sau alte forme de demenţă. Numărul bolnavilor s-ar putea dubla în următorii 40 de ani, potrivit specialiştilor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentul ginkgo biloba poate provoca accidente cerebrale.
 Vizualizări articol: 773 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suplimentul ginkgo biloba poate provoca accidente cerebrale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte