Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Durerile de cap, mai comune la persoanele care suferă de tulburări intestinale

Durerile de cap sunt mai comune printre persoanele cu simptome gastrointestinale precum gheaţă, reflux gastro-esofagian, diaree şi constipaţie, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii norvegieni şi publicat în Cephalalgia, preluat de Reuters.

Durerile de cap şi tulburările intestinale sunt întâlnite frecvent în rândul populaţiei generale, iar sistemele de sănătate alocă mari sume de bani pentru tratarea acestora, spun cercetătorii. "Totuşi, studiile asupra factorilor de risc comuni ale durerilor de cap şi problemelor intestinale sunt puţine", adaugă cercetătorii de la Universitatea de ştiinţă şi tehnologie din Trondheim, Norvegia, autorii lucrării.

Profesorul Anne Hege Aamodt şi colegii săi au analizat chestionarele completate de 43.732 de participanţi la "Nord-Trondelag Health Study", care cuprindea şi informaţii despre simptomele gastrointestinale şi dureri de cap.

După ce au luat în calcul factori care ar putea influenţa rezultatele, precum sexul, vârsta, depresia, anxietatea etc., cercetătorii au remarcat o prevalenţă mai mare a durerilor de cap în rândul participanţilor care se plângeau de reflux gastro-esofagian, diaree, constipaţie şi greţuri, faţă de cea înregistrată în rândul persoanelor care nu sufereau de aceste tulburări. În plus, persoanele care sufereau de tulburări gastrice s-au plâns şi de o frecvenţă mai mare a durerilor de cap.

Rezultatele ar putea avea implicaţii în tratarea persoanelor care suferă de dureri de cap. "Este important să se ia în considerare toţi factorii de disconfort ai pacientului şi să se evite medicamentele împotriva durerilor de cap care pot da efecte secundare gastrointestinale la persoanele care suferă de maladii intestinale", spune Aamodt.

Cercetătorii mai notează că legătura puternică între durerile de cap frecvente şi simptomele gastrointestinale dese ridică întrebări asupra unor mecanisme comune celor două tipuri de tulburări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Durerile de cap, mai comune la persoanele care suferă de tulburări intestinale.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Durerile de cap, mai comune la persoanele care suferă de tulburări intestinale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte