Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 feb 2008 - Anul XIII, nr. 37 (3718)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obezitatea este agravată de o percepţie eronată a propriului corp

Influenţa negativă pe care obezitatea o are asupra sănătăţii nu este legată numai de excesul de greutate, ci şi de o proastă imagine pe care mulţi pacienţi o pot avea în legătură cu propriul corp, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, preluat de Le Nouvel Observateur.

La studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia, New York, au participat 170.000 de persoane, care au fost rugate să spună care este greutatea lor reală şi care este greutatea pe care şi-ar dori să o aibă. În plus, subiecţii au fost rugaţi să menţioneze numărul de zile din ultima lună în cursul cărora s-au simţit rău, fizic sau emoţional.

Cercetătorii au descoperit, analizând datele puse la dispoziţia lor de participanţii la studiu, că numărul de „zile proaste” era direct proporţional cu diferenţa dintre greutatea reală şi cea ideală.

Stresul asociat cu stigmatizarea persoanelor obeze poate fi un factor care influenţează negativ sănătatea şi care creşte riscul de hipertensiune arterială şi diabet, de exemplu, au explicat autorii studiului.

„Excesul ponderal nu este neapărat sinonim cu o stare proastă a sănătăţii”, spun cercetătorii. „Însă prima reacţie a medicului în faţa unui pacient considerat ca având exces de greutate este să-i spună să slăbească. Nu este cea mai eficace abordare în materie de sănătate”, adaugă autorii studiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Obezitatea este agravată de o percepţie eronată a propriului corp.
 Vizualizări articol: 955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 4 voturi
Obezitatea este agravată de o percepţie eronată a propriului corp4.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(14 feb 2008, 12:11:31
depinde acum de fiecare om... eu am �186 cm, 104 kg...dar putin burta(aproape k nu se observa), in schimb am putin pe solduri... deci difera de la persoana la persoana..
1.1  RE: ... trimis de
(14 feb 2008, 13:33:28
eu am 188 si 91 kg si ma simt najpa! Ar trebui sa am 78 de kg!

La greutatea ta nu te astepta sa traiesti mai mult de 60 de ani

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Aripioare cu sos dulce acrişor 4 porţii - 50 minute 20 aripioare de pui100ml ulei2 linguri miere1 lămâie1 ceapă 1 linguriţă pastă de tomate2 linguri sos Worchester1 căţel de usturoi1 linguriţă rasă nucşoară3 morcovi3 tulpini de ţelină± sare, piper ... Citeşte