Google
 
miercuri, 11 ian 2017 - Anul XXII, nr. 7 (6423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,5441 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,2456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe Google+ Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |  Trimite pe Yahoo MessengerMessenger |   1 imagine |   ø fişiere video

Budinca de pâine cu unt și vișine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Este exact genul de preparat absolut delicios, dar care se prepară din... resturi. Pâine care a rămas neconsumată de 3-7 zile și s-a cam uscat, cozonacul care a fost lăsat deoparte în competiția cu tortul, pachetul de unt abia început și abandonat pentru că ne-au cuprins remușcările pentru silueta pierdută... Toate acestea pot fi reconsiderate ingrediente prețioase și pot deveni o budincă minunată, cu un minim de efort.

Avem nevoie de:

300 g pâine mai uscată sau cozonac, un pachet unt, 6-8 ouă, 2-3 căni lapte, 2-4 linguri zahăr (după gust), coajă de lămâie și esență de vanilie, opțional dulceață acrișoară de vișine sau vișine conservate, 2 linguri stafide, margarină și pesmet pentru tapetat forma.

Preparare:

Ungem tava de tort cu margarină și o tapetăm cu pesmet. Ungem bine bucățile de pâine ori cozonac cu unt și eventual cu dulceață și le clădim în formă, fără a le presa prea tare. Este important ca pâinea să nu fie proaspătă iar dulceața să fie acrișoară. Printre bucățile de pâine presărăm vișine și stafide. Batem bine ouăle întregi cu lapte călduț, zahăr și arome. Dacă vrem o budincă mai cremoasă, folosim 8 ouă și 3 căni lapte. Turnăm ușor laptele cu ou peste pâine, astfel încât să se îmbibe uniform. Coacem budinca 35-45 minute la foc mediu, în cuptorul încins înainte cu 10-15 minute. Budinca va crește, crema de ou se va închega și se va rumeni deasupra. Scoatem tava și cât e fierbinte presărăm niște zahăr vanilat. Lăsăm budinca să se răcească în tavă înainte de a o scoate din formă. Se poate servi și fierbinte, caz în care se va coace într-un vas care poate fi prezentat pe masă și se va porționa chiar la locul servirii. Poate fi însoțită de frișcă sau de cremă de vanilie, ba chiar și de înghețată sau sirop de fructe cu alcool. Se păstrează la rece, învelită cu folie alimentară, pentru a nu se usca. Este mai gustoasă după 12-24 ore și poate fi chiar încălzită în cuptorul cu microunde. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Budinca de pâine cu unt și vișine.
 Vizualizări articol: 1053 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Budinca de pâine cu unt și vișine0.05

Iulius Mall Suceava
Denis Shoes
ROMFOUR - Transport de persoane si colete
Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Elia Studio - Salon de infrumusetare
Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de pâine cu unt și vișine Este exact genul de preparat absolut delicios, dar care se prepară din... resturi. Pâine care a rămas neconsumată de 3-7 zile și s-a cam uscat, cozonacul care a fost lăsat deoparte în competiția cu tortul, pachetul de unt abia... Citeşte