Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 ian 2017 - Anul XXII, nr. 7 (6423)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Competiţie naţională

Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului va organiza Olimpiada Naţională de Limba Franceză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului va găzdui, în perioada 24-28 aprilie, Olimpiada Naţională de Limbă Franceză, eveniment de amploare la care vor participa circa 300 de elevi de gimnaziu şi liceu din toată ţara, profesori însoţitori, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei etc.

Cei mai eminenţi elevi din ţară îşi vor da concursul în cadrul probei scrise şi al probei orale (doar pentru elevii claselor a XI-a, a XII-a şi, începând din acest an, ai clasei a X-a), calificarea acestora la etapa naţională depinzând de punctajele obţinute la fazele judeţene ale competiţiei.

Prof. Mihaela Ursaciuc, directoarea colegiului humorean, a menţionat: „Suntem pregătiţi să-i primim, vom organiza lucrurile din timp şi vom pune la punct programul şi activităţile specifice competiţiei. Numărul exact de competitori îl vom şti după desfăşurarea probelor preliminare, însă vor fi circa 300 de elevi şi 100 de profesori”.

Totodată, prof. Constantin Tiron, inspector şcolar de franceză în cadrul IŞJ Suceava, a arătat că Olimpiada Naţională de Limbă Franceză se adresează elevilor din clasele VII-XII, urmând ca subiectele propuse să difere pentru elevii care studiază franceza în regim intensiv/bilingv, nivelul de dificultate fiind în acest caz mai ridicat.

Acesta a mai specificat că toţi elevii participanţi vor susţine o probă scrisă, iar elevii de liceu din clasele a X-a, a XI-a şi a XII-a vor susţine şi o probă orală în cadrul căreia se evaluează competenţele de receptare, de producere de mesaje orale şi de interacţiune orală.

Pe lângă activităţile specifice competiţiei, elevii participanţi, însoţiţi de profesorii lor, vor avea parte şi de programe de vizitare a obiectivelor istorice şi culturale din Gura Humorului şi din împrejurimi.

 

Evenimente dedicate limbii franceze

Tot la Gura Humorului se va desfăşura, în această primăvară, conferinţa anuală a concursului de matematică în limba franceză „Mathématiques sans frontières”,  eveniment cu participare internaţională.

De asemenea, elevii şi profesorii iubitori de limba franceză şi pasionaţi de cultura francofonă sunt invitaţi, în luna martie, la cea de-a IV-a ediţie a festivalului judeţean ”Soyons francophones!”. Acţiunea se doreşte a fi un spectacol de amploare, care să cuprindă recitaluri de poezii şi cântece, precum şi scenete, toate în limba franceză.

„Este o paradă a bucuriei, a muzicii, a dansului şi a teatrului în limba franceză. Festivalul va avea loc pe scena Casei de Cultură din Gura Humorului”, a completat insp. Tiron.
Tot la Gura Humorului, în semestrul al II-lea, va avea loc faza naţională a Olimpiadei de Limba şi Literatura Polonă Maternă, eveniment organizat în colaborare cu Uniunea Polonezilor din România. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului va organiza Olimpiada Naţională de Limba Franceză.
 Vizualizări articol: 4426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului va organiza Olimpiada Naţională de Limba Franceză5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Budinca de pâine cu unt și vișine Este exact genul de preparat absolut delicios, dar care se prepară din... resturi. Pâine care a rămas neconsumată de 3-7 zile și s-a cam uscat, cozonacul care a fost lăsat deoparte în competiția cu tortul, pachetul de unt abia... Citeşte