Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2016 - Anul XXI, nr. 48 (6161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sprijin

Consilierii locali suceveni au votat în unanimitate alocarea de bani pentru 20 de biserici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierii locali ai municipiului Suceava au votat, în şedinţa de joi, în unanimitate, alocarea de fonduri pentru 20 de biserici din oraş. Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat că solicitări de bani au venit din partea a 40 de unităţi de cult, dar până la momentul începerii şedinţei de Consiliu Local doar 20 dintre acestea au depus toate documentele necesare pentru finanţare şi au putut fi luate în dezbatere cererile lor. ”Cei care au făcut cereri de finanţare să se grăbească să aducă dosarele complete”, a spus primarul.

Ieri, consilierii au aprobat următoarele finanţări: 500.000 de lei pentru reconstrucţie clădiri şi sediul administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor; 150.000 de lei pentru instalaţia de încălzire în pardoseală, confecţionarea şi montarea de strane la Biserica ”Naşterea Maicii Domnului”; 140.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie la Biserica ”Sfântul Spiridon”, 100.000 de lei – Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor pentru restaurarea şi consolidarea turnului/clopotniţă al Mănăstirii ”Sfântul Ioan”; 100.000 de lei - lucrări de împrejmuire şi finisaje exterioare la paraclis/ centru social la parohia ”Izvorul Tămăduirii”; 100.000 de lei pentru placare cu piatră sculptată a pereţilor şi stâlpilor şi restaurarea uşilor exterioare la Biserica ”Sfântul Mucenic Mina”; 100.000 lei pentru pictura interioară la Biserica ”Sfinţii Arhangheli”.

 

Unităţile de cult fără dosare complete au termen până pe 15 martie să aducă documentele necesare

Biserica ”Sfântul Nicolae” a primit 70.500 de lei pentru înlocuirea instalaţiei termice şi a ferestrelor; Biserica ”Sfântul Vasile cel Mare”- 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie şi instalaţia electrică la biserica parohială şi anexe; Biserica ”Sfântul Ilie” din Burdujeni - 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construcţie, instalaţia termică şi cea electrică, la biserica nou înfiinţată; Biserica ”Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, din Burdujeni - 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reparaţii; Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” - 50.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la un aşezământ social; Biserica ”Înălţarea Domnului”- 50.000 de lei pentru finisaje la biserică şi la capelă; Biserica ”Sfântul Gheorghe”, din Burdujeni - 50.000 de lei pentru lucrări instalaţii interioare şi placarea pardoselii cu marmură; Biserica ”Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, din Obcini - 50.000 de lei pentru continuarea construcţiei.

În cursul zilei de ieri, au completat dosarele şi au putut primi sumele solicitate şi bisericile ”Sfântul Gheorghe” - Mirăuţi, ”Sfântul Andrei”, ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, ”Sfânta Parascheva” şi ”Sfântul Dumitru”.

Primarul Lungu a precizat că suma totală prevăzută în bugetul local pe acest an pentru acordarea de finanţări nerambursabile unităţilor de cult recunoscute este de aproximativ un milion de euro şi că următoarea sesiune pentru aprobarea celorlalte 20 de cereri va fi cel mai probabil în data de 15 martie a.c..

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali suceveni au votat în unanimitate alocarea de bani pentru 20 de biserici.
 Vizualizări articol: 4402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Consilierii locali suceveni au votat în unanimitate alocarea de bani pentru 20 de biserici2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Râia şi păduchii nu au dispărut din şcolile suceve trimis de
(27 feb 2016, 13:39:08
Un alt articol de pe site se numeste cam asa: "Râia şi păduchii nu au dispărut din şcolile sucevene". Oare nu era mai bine ca acesti bani sa fie folositi la igienizarea scolilor si gradinitelor ? Chiar nu are bani biserica sa-si finanteze singura proiectele ? Pe de alta parte se pare ca TOTI consilierii au votat in favoarea acestei hotarari. Eu unul m-am decis sa nu mai votez pana in momentul in care se vor face schimbari drastice in clasa politica si sfatuiesc si restul cetatenilor responsabili sa faca la fel. Greva "electorala"happy

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă) Cei ce au copilărit înainte de decembrie 1989 își mai amintesc, probabil, despre un fel de sirop pentru copii, care se găsea în sticle de un litru în orice magazin alimenar și era făcut dim morcovi și mere. Acest nectar... Citeşte