Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 feb 2016 - Anul XXI, nr. 48 (6161)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Zonă critică

Accidentul în care a murit un tânăr de 17 ani, ultimul dintr-un şir de tragedii petrecute în zona Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tragicul accident petrecut joi seară la Volovăţ, când un tânăr în vârstă de 17 ani şi-a pierdut viaţa după ce s-a urcat la volanul unei maşini şi a condus cu viteză excesivă, este doar ultimul dintr-un şir îngrijorător de accidente mortale care s-au înregistrat în zona municipiului Rădăuţi. O statistică arată că din decembrie 2015 şi până în prezent, în mai puţin de trei luni de zile, opt oameni au murit în accidente rutiere petrecute în localităţi limitrofe municipiului Rădăuţi. La cei opt morţi se mai adaugă numeroşi răniţi, iar cifrele ar trebui să reprezinte un serios semnal de alarmă, atât pentru poliţiştii de la Biroul Rutier Rădăuţi, cât şi pentru localnicii din zonă.

 

Viteza excesivă şi lipsa de experienţă, plătite prea dur, cu o viaţă

Joi, în jurul orei 18.30, Iulian Olar, în vârstă de 17 ani, din comuna Volovăţ, a ieşit la plimbare cu un autoturism cu volan pe partea dreaptă, pe care şi-l achiziţionase de câteva zile. Pe DJ 178, în localitatea de domiciliu, adolescentul a pierdut inexplicabil controlul asupra direcţiei de mers, pe o porţiune în linie dreaptă. Maşina a ieşit în decor prin dreapta, a agăţat un cap de pod, a ajuns în şanţ, iar apoi s-a răsturnat pe cupolă în afara drumului. Tânărul de la volan şi pasagerul, un minor de 15 ani, au fost proiectaţi în afara maşinii. Adolescentul de la volan a murit, în timp ce pasagerul a scăpat, ca prin minune, cu leziuni uşoare.

Poliţiştii au precizat că accidentul s-a petrecut din cauza vitezei excesive şi a lipsei de experienţă în condus. Faptul că tânărul fără permis conducea o maşină cu volan pe partea dreaptă este posibil să fi contribuit la tragedie, acesta ieşind inexplicabil în decor.  

 

Alte accidente groaznice petrecute recent în zona Rădăuţi

O scurtă analiză a ultimelor trei luni arată o concentraţie îngrijorătoare de accidente pe zona Rădăuţi. Pe de o parte, câteva dintre accidentele mortale au avut în prim plan pietoni. De regulă aceştia nu s-au asigurat la traversare, în timp ce într-un caz pietonul se deplasa pe timp de noapte pe mijlocul carosabilului.

Alte accidente au fost provocate de şoferi care au comis erori grave în trafic.

Pe 11 decembrie 2015, la Voitinel, un tânăr de 21 de ani şi un adolescent în vârstă de 16 ani şi-au pierdut viaţa, iar un copil de numai 13 ani a ajuns la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava în stare gravă. Cei trei se aflau într-un VW Sharan, înmatriculat în străinătate, condus de tânărul de 21 de ani. Autoturismul scăpat de sub controla intrat la un moment dat în șanțul din partea dreaptă a drumului, după care s-a răsturnat și a lovit un copac. Impactul a fost extrem de violent, iar maşina s-a transformat într-un morman de fiare contorsionate, două persoane fiind proiectate prin parbriz în exterior.   

Un alt groaznic accident s-a petrecut pe 31 ianuarie a.c., în satul Gura Putnei, comuna Putna. Un tânăr în vârstă de 18 ani, care conducea unautoturism Audi A 4,  a pierdut controlul asupra volanului într-o curbă, în zona bisericii din sat. Autoturismul a ieşit în decor, lovindu-i în deplasarea sa necontrolată pe doi copii, unul în vârstă de 9 ani şi unul de 10 ani, care se aflau pe acostamentul drumului. Primul dintre copii a murit. 

Tot la Putna, pe 31 ianuarie, în Ajun de An Nou, o fetiţă în vârstă de 5 ani a fost accidentată mortal de o maşină înmatriculată în Marea Britanie. În acest caz, din primele cercetări ale poliţiei, a rezultat că mai mulţi copii care mergeau cu uratul au traversat neregulamentar, însă pe parcursul anchetei urmează a se stabili cu ce viteză rula şoferul şi dacă acestea putea evita tragedia. 

De altfel, o statistică a Poliţiei Rutiere arată că mai mult de jumătate dintre accidentele grave care s-au petrecut în ultima perioadă în judeţul Suceava au avut loc în raza de competenţă a Poliţiei municipiului Rădăuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Accidentul în care a murit un tânăr de 17 ani, ultimul dintr-un şir de tragedii petrecute în zona Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 7574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Accidentul în care a murit un tânăr de 17 ani, ultimul dintr-un şir de tragedii petrecute în zona Rădăuţi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Politia... trimis de
(27 feb 2016, 22:52:50
Cand sunteti opriti la un control de rutina si pierdeti 5 minute din timpul vostru pentru verificafrea actelor sau va lipiti de vre-o amenda, gen: centura, stingator, vesta, triunghi reflectorizant, nu va convine...toti incepeti sa urlati si sa intrebati de ce v-a oprit tocmai pe voi.
Acum dati vina pe politie ca nu isi face datoria...cam ce ati vrea sa faca?
Sa blocheze drumurile si sa opreasca toate masinile din trafic pentru verificari?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Sirop de morcov cu mere (Bem-Bem făcut în casă) Cei ce au copilărit înainte de decembrie 1989 își mai amintesc, probabil, despre un fel de sirop pentru copii, care se găsea în sticle de un litru în orice magazin alimenar și era făcut dim morcovi și mere. Acest nectar... Citeşte