Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 iul 2023 - Anul XXVIII, nr. 174 (8398)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reteta mănăstirească

Pâine tradițională călugărească – rețetă din Sfântul Munte

Îngrediente:

1 kg făină integrală

2 kg făină albă

Aluat (maia proaspătă 1½ lingură)

Sare 2½ lingurițe

Apă călduță

 

Preparare:

De cu seară punem maiaua cu puțină apă călduță și făină (să fie ca o pastă groasă) într-o castronel pe care-l acoperim cu un șervet, lăsându-l într-un loc cald, pentru a crește. Dimineață cernem făina într-un castron, facem o adâncitură în mijloc și punem maiaua pregătită de seara (dacă preparăm pâinea cu drojdie, nu este necesară pregătirea de cu seară, ci doar diluăm drojdia cu puțină apă călduță, ca mai apoi să o punem în făină).

Adăugăm apoi partea de apă călduță în care am diluat sarea și începem să frământăm bine, până când va deveni un aluat potrivit, încât să nu se lipească de mâini. Împărțim aluatul în tăvi unse, pe care le așezăm într-un loc cald, acoperite cu șervete de pânză. Când aluatul crește și se dublează în volum, atunci este pregătit pentru cuptor. Crestăm cu un cuțit ascuțit suprafața de deasupra și coacem pâinea într-un cuptor puternic încins, aproximativ o oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pâine tradițională călugărească – rețetă din Sfântul Munte.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pâine tradițională călugărească – rețetă din Sfântul Munte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei