Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iun 2022 - Anul XXVII, nr. 139 (8056)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspunsul Ierarhului

ÎPS Calinic: „Legislația s-a modificat și nu mai este obligatorie adeverința de înhumare”

Întrebare:

„Am înmormântat zilele acestea o rudă în arhiepiscopia dumneavoastră și mi-a fost necesară adeverința de înhumare. La Primăria de unde am scos actele de deces din altă arhiepiscopie ni s-a transmis că reglementările legale s-au schimbat și pentru înhumare nu mai este necesară această adeverință și nu ne-au mai eliberat-o. Pentru înhumare este suficientă doar o copie după certificatul de deces. Preotul locului nu a vrut să o îngroape fără adeverința de înhumare și am reușit într-un final, cu o anumită greutate, să o obținem de la Primăria unde a fost înregistrat decesul. Însă ar fi bine dacă ați putea anunța preoții din arhiepiscopia dumneavoastră că adeverința de înhumare nu mai este obligatorie, iar înhumarea se poate face doar pe baza certificatului de deces pentru a preîntâmpina situații de acest fel. Din ce am înțeles, reglementările legale nu s-au schimbat de mult timp, iar această informație încă nu a ajuns la toate părțile implicate. Toate cele bune! Mulţumesc.” (G.B.)

Răspunsul Înaltpreasfințitului Părinte Calinic:

„Doamne, ajută! Într-adevăr, după cum ați sesizat, legislația s-a modificat și nu mai este obligatorie adeverința de înhumare. Ea se poate emite la cerere, însă nu este obligatorie. Înregistrarea în mitricale se face pe baza certificatului de deces, care trebuie prezentat preotului slujitor (administrator de cimitir). În practică, astfel se petrec lucrurile deja în municipiul Suceava. Pentru o practică unitară, vom emite o circulară la nivel de arhiepiscopie, pentru a se evita anumite neînțelegeri în astfel de situații sensibile. Pace și bucurie!”

(Sursa: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Calinic: „Legislația s-a modificat și nu mai este obligatorie adeverința de înhumare”.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ÎPS Calinic: „Legislația s-a modificat și nu mai este obligatorie adeverința de înhumare”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei