Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2017 - Anul XXII, nr. 199 (6615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patriarhul Daniel transmite binecuvântări tinerilor ortodocşi aflaţi în aceste zile la Iaşi

Cu deosebită bucurie duhovnicească binecuvântăm pe toţi tinerii creştini ortodocşi sosiţi în aceste zile la Iaşi, în capitala Moldovei, pentru Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi!

Ne bucurăm că această întâlnire are loc anul acesta, 2017, la Iaşi, în cetatea ocrotită de Sfânta Cuvioasă Parascheva, care, la fel ca o mare mulţime de sfinţi ai Bisericii Ortodoxe de pretutindeni, a fost tânără, însă a trăit tinereţea ca vârstă a căutării lui Dumnezeu şi a vieţii veşnice.

Un tânăr credincios în căutare de viaţă veşnică sau de iubire eternă este cu adevărat tânăr, deoarece confirmă pe deplin că tinereţea este vârsta căutării şi a marilor idealuri. Despre tânărul bogat din Evanghelie, care L-a întrebat pe Iisus: „Învăţătorule bun, ce să fac ca să moştenesc viaţa veşnică?”, Evanghelia după Sfântul Marcu ne spune că Iisus l-a privit cu dragoste sau cu multă preţuire (cf. Marcu 10, 17-27).

Prin urmare, tinerii care caută viaţa veşnică încă din timpul vieţii pământeşti, caută de fapt o iubire sinceră şi eternă, independentă de orice bogăţie materială, limitată şi trecătoare.

Tinerii sunt în căutare spirituală şi pentru că sunt nemulţumiţi de ce le oferă societatea bazată doar pe profitul material imediat, limitat şi trecător, care nu poate hrăni sufletul cu pacea şi bucuria pe care le dăruieşte Iisus Hristos celor care Îl caută pe El.

Urmând Evangheliei lui Hristos, Biserica este chemată să acorde o atenţie deosebită copiilor şi tinerilor, la fel cum le-a acordat Hristos Domnul. Îndemnul Său „Lăsaţi copiii să vină la Mine” – este valabil tot timpul, până la sfârşitul veacurilor.

În acest sens, Biserica trebuie să aprecieze şi să apere inocenţa, sinceritatea, curajul, dorinţa de înnoire a tinerilor şi toate valorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu, pentru cultivarea demnităţii umane şi a unei vieţi sănătoase, precum şi pentru căutarea mântuirii sau a vieţii veşnice prin credinţă, rugăciune şi iubire faţă de Dumnezeu şi de semeni.

Ne rugăm Preasfintei Treimi, Maicii Domnului şi tuturor sfinţilor să ocrotească pe toţi tinerii ortodocşi prezenţi la Iaşi şi să le dăruiască sănătate şi bucurie, pace şi mult ajutor în toată viaţa!

† DANIEL

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Daniel transmite binecuvântări tinerilor ortodocşi aflaţi în aceste zile la Iaşi.
 Vizualizări articol: 1402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Patriarhul Daniel transmite binecuvântări tinerilor ortodocşi aflaţi în aceste zile la Iaşi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei