Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2017 - Anul XXII, nr. 199 (6615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Proiect blocat

Harșovschi reia proiectul de amenajare a aproape 4.400 de locuri de parcare în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inventarierea şi amenajarea miilor de locuri de parcare improvizate de oameni pe terenul viran din jurul blocurilor, proiect care a fost blocat de votul consilierilor PSD în şedinţa de Consiliu Local din luna iulie, va fi readus în discuţie luna aceasta.

Viceprimarul Lucian Harşovschi, iniţiatorul proiectului, a anunţat că va propune rediscutarea acestuia în şedinţa de CL de luna aceasta, în speranţa că, de data aceasta, nu va mai fi blocat de unii consilieri, mai ales dacă vor vedea că sucevenii aşteaptă de la ei găsirea unor soluţii concrete pentru problema locurilor de parcare. „În luna iulie am propus Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care să inventariem 4.364 de locuri noi de parcare. După aprobarea acestui proiect, urma intabularea acestor suprafeţe şi apoi modernizarea lor. Aveau de câştigat atât sucevenii cu maşini, prin construirea acestor locuri de parcare, dar şi cei care doresc mai mult spaţiu verde. După bordurare, asfaltare, marcare şi delimitare, spaţiul verde care rămânea era într-adevăr protejat de tot pietrişul actual pe care şi l-au pus oamenii pentru a-şi parca maşinile şi, mai mult, odată cu finalizarea Registrului Spaţiilor Verzi, terenurile rămase se puteau reabilita. Era un punct T0, deoarece orice altă intervenţie asupra spaţiului verde era evidenţiată imediat şi sancţionată!”, a declarat Lucian Harşovschi.

Cele mai multe astfel de locuri de parcare identificate de inspectorii primăriei, după mai bine de trei luni de muncă în teren şi la birou, din care a rezultat un dosar gros cât trunchiul unui arbore, sunt în cartierul Obcini - 1.161, urmate de cele din Burdujeni -  1.087, cele din Centru şi George Enescu fiind în total 1.755, în vreme ce în Zamca sunt 361.

În iulie, proiectul a fost respins în lipsa unui singur vot favorabil, primind 15 voturi „pentru” (PNL, ALDE, PMP,) şi opt „împotrivă” (PSD).

„Din motive neînţelese nici acum, consilierii PSD nu au votat acest proiect. Explicaţia lor nu am înţeles-o, nefiind coerentă deloc, singurul lucru pe care l-am dedus eu era acela că ei nu doresc să se facă lucrurile în <grabă> (să mai stăm trei ani, poate câştigă ei Primăria şi abia atunci se vor gândi cum să facă). Am tot aşteptat să vină să spună cum văd ei aceste parcări, ce e rău în acest proiect şi care este viziunea lor pentru a pune un proiect comun pe ordinea de zi. Nu au făcut acest lucru, demonstrând încă o dată că dau dovadă de demagogie. În schimb, prin nevotarea proiectului din 27 iulie, au lăsat sucevenii fără parcări modernizate!”, a concluzionat viceprimarul Sucevei.

Anul acesta este deja prea târziu pentru a mai fi demarate efectiv lucrările în teren, dar, dacă va fi aprobat proiectul, se pot face documentaţiile necesare pentru includerea acestora în bugetul pe anul viitor, încât din primăvară să se treacă efectiv la amenajarea celor aproximativ 4.400 de locuri de parcare.

Tocmai de aceea Lucian Harşovschi a făcut apel la consilierii locali PSD, fără votul cărora nu poate trece proiectul, să adopte o atitudine constructivă: „Îi invit respectuos la treabă alături de noi, îi rog să vină cu proiecte, nu doar cu critici neconstructive, să nu mai respecte <ordinul pe unitate> pe care l-au primit, acela de a se opune la tot şi la toate şi să lase campania electorală deoparte, deoarece mai este mult până în 2020”.

Concretizarea acestui proiect ar duce la o creştere oficială de aproape 4.400  de locuri a parcărilor din municipiul reşedinţă de judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Harșovschi reia proiectul de amenajare a aproape 4.400 de locuri de parcare în Suceava.
 Vizualizări articol: 2861 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Harșovschi reia proiectul de amenajare a aproape 4.400 de locuri de parcare în Suceava1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei