Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 sep 2017 - Anul XXII, nr. 199 (6615)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Participare

Flutur va merge cu ATV-ul la demonstraţia de susţinere a autostrăzii Iaşi -Târgu Mureş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, vineri, că susţinerea sa pentru construirea unei autostrăzi care să lege Moldova de Transilvania nu se rezumă doar la semnarea petiţiei online pentru autostrada Iaşi-Târgu Mureş, ci va fi prezent şi în coloana de maşini şi motociclete care va străbate distanţa Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. ”Voi participa în data de 9 septembrie a.c., merg cu ATV-ul. Orice acţiune legală care are ca scop sensibilizarea autorităţilor de la Bucureşti este binevenită şi o susţin. Cred că este nevoie de tras un semnal de alarmă şi susţin cu toată convingerea această acţiune pornită de la societatea civilă”, a declarat Flutur.

Petiţia online pentru reintroducerea de urgenţă a autostrăzii Moldova - Transilvania (Târgu-Mureş - Ditrău - Târgu Neamţ – Iaşi - Ungheni) în Master Planul General de Transport (MPGT) al României avea, până ieri, 4.955 semnături. 

Unul dintre membrii grupului de iniţiativă ”Autostradă pentru Moldova”, inginerul constructor Cătălin Urtoi, ne-a declarat că îşi doreşte ca acest proiect civic să fie susţinut de toţi politicienii din judeţele Moldovei, indiferent de culoarea politică, dar nu vrea să fie politizat.

”Îi dorim pe politicieni alături de noi, atât la această acţiune, cât şi apoi, în Parlament, dar nu vrem politizarea evenimentului. Demersul a pornit din zona civică, l-am iniţiat ca persoane fizice şi vrem să rămână unul civic”, a spus el.

Potrivit programului postat de organizatori pe pagina http://iasi-tgmures.info/, vineri, 8 septembrie a.c., coloana de maşini se va forma de la Palatul Culturii din Iaşi, cu începere de la ora 11.00, iar la 12.00 va pleca spre Ungheni. Va reveni în Iaşi, în Piaţa Unirii, la ora 16.00, unde în intervalul 16.30-20.00 va avea loc un program artistic, la care susţinătorii autostrăzii sunt invitaţi să participe împreună cu copiii lor.

 

Programul demonstraţiilor

A doua zi, sâmbătă, 9 septembrie, coloana de maşini va pleca din Piaţa Unirii, la ora 7.00, spre Târgu Mureş, cu popas peste noapte la Gheorghieni.  Sosirea în Tg. Mureş este programată pentru duminică, la ora 12.00, iar plecarea înapoi spre Iaşi, la ora 14.00.

Traseul este Iaşi - Târgu Neamţ - Borsec - Tulgheş - Ditrău - Gheorghieni - Târgu Mureş.

„Centenarul Marii Uniri, din 2018, nu trebuie să regăsească Moldova şi unele judeţe din Transilvania (vezi Harghita), în starea de sărăcie şi subdezvoltare în care sunt menţinute de nepăsarea guvernelor de la Bucureşti, fără o cale rutieră rapidă, care să străbată Carpaţii şi să le conecteze economic şi social cu celelalte regiuni ale ţării şi cu civilizaţia şi prosperitatea occidentală", scriu iniţiatorii evenimentului în petiţia online.

Ei subliniază că, la ora actuală, autostrada Moldova – Transilvania nu se regăseşte în Master Planul General de Transport al României, al cărui proiect a fost deja prezentat public.

„În următoarele câteva săptămâni, Guvernul va trebui să aprobe, prin Ordonanţă de Urgenţă, varianta finală a MPGT care va fi transmisă Comisiei Europene. Apoi, Ordonanţa de Urgenţă va pleca la Parlament spre aprobare, în forma propusă de Guvern sau în una amendată de acesta. De aceea, este imperios necesar ca măcar acum proiectul Autostrăzii Moldova - Transilvania să fie introdus în documentul strategic în baza căruia România va primi de la Uniunea Europeană finanţare nerambursabilă pentru proiectele de infrastructură în exerciţiul financiar 2014-2020”, îşi susţin ei demersul.

 

Flutur duce proiectul autostrăzilor şi la Krynica, la Forumul Economic anual

Nu este uitat nici faptul că Moldova este cea mai subdezvoltată regiune a României, cu un PIB pe cap de locuitor cu aproximativ 40% mai mic decât media naţională, proiectul unei autostrăzi care să lege Moldova de Vestul României şi de Europa fiind apreciat drept ”fundamental pentru regiunea de Nord-Est a României”, pentru ”creşterea bunăstării, atragerea investitorilor şi crearea de noi locuri de muncă”.

„Totodată, autostrada Moldova – Transilvania este de o importanţă capitală în vederea apropierii Republicii Moldova de Europa şi un factor determinant în procesul integrării acesteia în Uniunea Europeană. Autostrada pentru Moldova înseamnă, în fond, soluţia de dezvoltare durabilă şi sustenabilă a regiunii noastre şi cea mai realistă şansă pentru locuitorii acesteia de a avea acces la locuri de muncă, prosperitate şi o viaţă la standarde europene!”, mai scriu iniţiatorii evenimentului.

Menţionăm că proiectele de dezvoltare regională a infrastructurii de transport susţinute de administraţia judeţeană a Sucevei vor fi prezentate de Gheorghe Flutur în cadrul Forumului economic de la Krynica, Polonia, care va avea loc în perioada 5 – 7 septembrie 2017. Forumul economic de la Krynica este o întâlnire internaţională anuală a elitelor economice şi politice, în cadrul căruia se desfăşoară peste 180 de dezbateri şi discuţii organizate în grupuri tematice precum Energie, Afaceri şi management, Macroeconomie, Noua economie, Inovaţii, Stat şi reforme, Sănătate, Forumul Regiunilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur va merge cu ATV-ul la demonstraţia de susţinere a autostrăzii Iaşi -Târgu Mureş.
 Vizualizări articol: 3838 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Flutur va merge cu ATV-ul la demonstraţia de susţinere a autostrăzii Iaşi -Târgu Mureş1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei