Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 ian 2016 - Anul XXI, nr. 5 (6118)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tratamente naturiste

Cum putem ameliora durerile provocate de torticolis (sindromul gâtului înţepenit)

Durerea chinuitoare şi senzaţia de disconfort şi rigiditate a gâtului provocată de torticolis reprezintă o experienţă neplăcută, prin care am trecut cu toţii, măcar fugitiv. Aceasta se ameliorează şi se tratează cu ajutorul tratamentelor naturiste bazate pe căldură.

Torticolisul reprezintă contracţia dureroasă a musculaturii gâtului, lucru care duce la limitarea sau chiar blocarea mobilităţii acestuia. Capul este înclinat uşor fie înainte, fie înapoi, iar mişcările acestuia sunt extrem de reduse.

Durerea se poate resimţi doar la nivelul gâtului sau poate iradia către tot spatele, începând de la umeri şi coborând chiar către braţe. În general, este afectat muşchiul gros al gâtului, denumit muşchiul sternocleidomastoidian, însă pot apărea tulburări şi la nivelul trapezului.

Durerea de gât poate fi împărţită în două categorii: durere de gât, însoţită de spasme ale gâtului sau înţepenire şi spondiloza cervicală sau osteoartrita cervicală. Aceasta din urmă este o problemă des întâlnită la persoanele de vârstă medie şi înaintată. Simptomele sunt durere, amorţeală sau înţepenire a capului, a gâtului sau a umărului. În cazurile grave, poate apărea o durere insuportabilă şi imposibilitatea gâtului de a se roti şi de a se apleca în faţă. Principala cauză constă în degenerarea vertebrelor sau în depuneri de calciu în zona gâtului.

Durerea cauzată de torticolis poate ţine între trei zile şi două săptămâni, însă, dacă aplicaţi remediile potrivite aţi putea scurta la jumătate chinul. Duşurile fierbinţi, masajul de relaxare şi uşoare exerciţii de întindere a musculaturii gâtului sau acupunctura vă pot ajuta. De asemenea, în farmacii puteţi găsi pungi cu un gel care se încălzeşte şi poate fi aplicat pe partea dureroasă.

 

Există însă şi alte remedii naturale, care se pot dovedi eficiente.

1. Sare încălzită

Puneţi sare caldă într-un prosop şi ţineţi-l preţ de câteva minute pe partea dureoasă. În cazul în care nu doriţi să preparaţi acest remediu în casă, găsiţi la Plafar săculeţi cu sare de baie, plante medicinale şi uleiuri antispastice, cum sunt cele de rozmarin, cimbru şi fenicul. O altă metodă care vă poate ajuta este să puneţi în jurul gâtului un prosop umed şi fierbinte, menţinând temperatura cu ajutorul unui uscător de păr dat la minimum.

 

2. Preparat pe bază de arpacaş, scorţişoară, ghimbir şi orez

Dacă durerea este generalizată şi se intensifică la frig sau la umezeală, beţi următorul amestec.

Ingrediente : 30 g de arpacaş, 4 g de scorţişoară, 7 g de ghimbir, 90 g de orez.

Preparare : puneţi într-o oală scorţişoara şi ghimbirul cu o cană de apă şi daţi în clocot, apoi lăsaţi la foc mic zece minute. Filtraţi decoctul, adăugaţi-i două căni de apă, arpacaşul şi orezul şi fierbeţi totul bine. Beţi de două ori pe zi.

 

3. Infuzii din amestecuri de plante

- infuzie din o linguriţă de frunze de coacăz negru la 250 ml de apă clocotită. Se infuzează 8 minute şi se beau 3 căni pe zi, pe perioadă îndelungată.

- infuzie din mur, păpădie, sunătoare, urzică, în părţi egale. Se pune o linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 10 minute şi se beau 3 căni pe zi, pe perioadă îndelungată.

- decoct din tătăneasă, pedicuţă, sunătoare, ienupăr, muguri de pin – în părţi egale. Se pune o lingură de amestec la 250 ml de apă şi se fierbe 15 minute. Se aplică cataplasme de două ori pe zi, timp de o săptămână.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cum putem ameliora durerile provocate de torticolis (sindromul gâtului înţepenit).
 Vizualizări articol: 2006 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cum putem ameliora durerile provocate de torticolis (sindromul gâtului înţepenit)5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Michelada (băutură mexicană pentru mahmuri) Oricine a băut vreodată câteva pahare în plus (şi a avut un discomfort fizic marcat din această cauză) s-a întrebat măcar o dată în viaţă cum or putea mexicanii să-şi revină rapid după renumitele lor ”cure” şi... Citeşte