Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 26 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 70 (5277)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prăjitură cu mere de post fără blat

 

Ingrediente:

1 cană făină
1 cană griş
1 cană zahăr
1 plic praf de copt
0,5 l apă
3 linguri zahăr
esenţă rom, 
un cub mic cât o nucă de margarină pentru siropul de zahăr
mere
2 plicuri zahăr vanilat
scorţişoară
100 g margarină

 

Timp de preparare:

1 oră şi 10 minute (complexitate redusă)

 

Mod de preparare:

Merele se curăţă şi se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu zaharul vanilat şi cu scorţişoară.

Se pune la fiert apa cu zahărul, iar când dă în clocot se stinge focul şi se adaugă cubul de margarină şi esenţa de rom.
Primele 4 ingrediente (făină, griş, zahăr, praf de copt) se amestecă bine. O tavă tapetată cu hârtie de copt se unge cu margarină şi se pune apoi 1/2 din compoziţia amestecată, se nivelează, adăugăm merele rase şi apoi restul de compoziţie. Deasupra se pune siropul făcut, aşa cald, făcându-se găurele cu lingura pentru a intra bine siropul şi la foaia de jos. Se pudrează cu scorţişoară deasupra.
Se dă la cuptorul dinainte încălzit aproximativ o oră, până se face proba cu scobitoarea şi aceasta rămâne uscată. Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr praf şi se taie în forma dorită.

(sursa: www.gustos.ro) 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prăjitură cu mere de post fără blat.
 Vizualizări articol: 1760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prăjitură cu mere de post fără blat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei