Ingrediente:
1 cană făină
1 cană griş
1 cană zahăr
1 plic praf de copt
0,5 l apă
3 linguri zahăr
esenţă rom,
un cub mic cât o nucă de margarină pentru siropul de zahăr
mere
2 plicuri zahăr vanilat
scorţişoară
100 g margarină
Timp de preparare:
1 oră şi 10 minute (complexitate redusă)
Mod de preparare:
Merele se curăţă şi se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu zaharul vanilat şi cu scorţişoară.
Se pune la fiert apa cu zahărul, iar când dă în clocot se stinge focul şi se adaugă cubul de margarină şi esenţa de rom.
Primele 4 ingrediente (făină, griş, zahăr, praf de copt) se amestecă bine. O tavă tapetată cu hârtie de copt se unge cu margarină şi se pune apoi 1/2 din compoziţia amestecată, se nivelează, adăugăm merele rase şi apoi restul de compoziţie. Deasupra se pune siropul făcut, aşa cald, făcându-se găurele cu lingura pentru a intra bine siropul şi la foaia de jos. Se pudrează cu scorţişoară deasupra.
Se dă la cuptorul dinainte încălzit aproximativ o oră, până se face proba cu scobitoarea şi aceasta rămâne uscată. Se lasă să se răcească, se pudrează cu zahăr praf şi se taie în forma dorită.
(sursa: www.gustos.ro)