Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 48 (5255)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Papa Benedict al XVI-lea evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său

 

Papa Benedict al XVI-lea a evocat miercuri "apele agitate" din perioada Pontificatului său, adăugând totodată că "Dumnezeu nu va lăsa Biserica să se scufunde", în timpul ultimei sale audienţe în faţa a peste 150.000 de persoane reunite în Piaţa Sfântul Petru, relatează AFP.

"Sunt într-adevăr emoţionat şi văd Biserica vie", a declarat Papa, răspunzând aclamaţiilor călduroase ale mulţimii, după care şi-a început cateheza.

Fragil, dar zâmbitor, Papa, în vârstă de aproape 86 de ani, a făcut mai înainte un tur al pieţei în papamobil, în timp ce creştinii catolici fluturau drapele din toate ţările şi banderole pe care scria "mulţumesc" în toate limbile.

Papa a vrut să lase un mesaj de încredere înaintea retragerii de joi, spunând: "în ultimele luni, am simţit că forţele îmi scad şi i-am cerut lui Dumnezeu în rugăciune, cu insistenţă, să mă lumineze (...), să mă facă să iau decizia cea mai dreaptă (...) Am făcut acest pas în deplină cunoştinţă atât de gravitatea, cât şi de noutatea sa, dar, de asemenea, cu o mare seninătate a sufletului", a dat asigurări el.

În opt ani de Pontificat, a recunoscut el, făcând aluzie la scandaluri şi controverse, "au existat momente deloc uşoare, în care apele erau agitate şi vântul potrivnic, ca în întreaga istorie a Bisericii, iar Domnul părea că doarme. Dar tot timpul am ştiut că barca Bisericii nu este a mea, nu este a noastră, că este barca Lui şi nu o va lăsa să se scufunde", a subliniat el.

Apoi a amintit că, devenind Papă la 19 aprilie 2005, "o mare greutate a fost pusă pe umerii săi" şi că "dimensiunea privată a vieţii sale a fost complet suprimată". Benedict al XVI-lea a reiterat că se va retrage din orice activitate publică, chiar dacă un Papă "nu poate reveni la viaţa privată".

"Decizia mea de a renunţa la exercitarea activă a ministerului, nu va schimba aceasta. Eu nu revin la viaţa privată, la o viaţă de călătorii, de întâlniri, de recepţii, de conferinţe, etc... Eu nu abandonez crucea, dar rămân într-un mod nou aproape de Domnul crucificat. Eu nu îmi mai asum puterea sarcinii de a guverna Biserica, dar rămân în serviciul rugăciunii. Sfântul Benedict (fondatorul marelui ordin creştin al benedictinilor), al cărui nume de Papă îl port, îmi va fi un mare exemplu".

"Voi continua să însoţesc calea Bisericii în rugăciune şi reflecţie", a spus Papa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Papa Benedict al XVI-lea evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Papa Benedict al XVI-lea evocă "apele agitate" din perioada Pontificatului său0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei