Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 15 mar 2012 - Anul XVII, nr. 62 (4967)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Plăcintă cu ciuperci

Ingrediente:

500 g făină

200 ml apă

50 ml untdelemn

o linguriţă cu oţet

sare

pentru umplutură:

două kg ciuperci de pădure

două cepe

verdeaţă

untdelemn

sare

piper

Mod de preparare:

Din făină, apă, untdelemn, oţet şi puţină sare se frământă un aluat elastic care se lasă la rece o oră, să se odihnească. Ciupercile curăţate se fierb în apă cu sare 15 minute, apoi se scurg.

Ceapa tocată se căleşte în două linguri cu untdelemn apoi, după ce se răcoreşte, se amestecă împreună cu ciupercile şi verdeaţa tocate şi se potriveşte de sare şi piper.

Jumătate din cantitatea de aluat se întinde în foaie subţire, peste care se pune jumătate din cantitatea de umplutură, apoi se rulează din ambele părţi, obţinându-se un sul dublu. La fel se pro­cedează şi cu cealaltă jumătate. Se aşază sulurile într-o tavă unsă cu unt­delemn şi se coc la foc potrivit circa o oră. Când plăcinta s-a răcit, se taie şi se poate servi.

 

Plăcintă cu ciuperci şi praz

Ingrediente:

pentru aluat:

un kg făină de grâu

două pachete de mar­garină

2-3 linguri de apă

un praf de copt

o jumătate de linguriţă de oţet

pentru umplutură:

un kg praz

500 g ciuperci

mărar

untdelemn pentru călit

 

Mod de preparare:

Se stinge praful de copt cu oţetul şi se toarnă peste făina de grâu. Se adaugă margarina înmuiată bine şi se frământă până se obţine un aluat elastic care se împătureşte şi se dă la rece. Se spală prazul şi ciupercile.

Prazulse taie rondele, iar ciupercile felii şi se călesc în puţin untdelemn, într-o tigaie. Se lasă să se răcorească, apoi se adaugă mărarul tocat şi o lingură de făină, să se obţină o compoziţie legată. Din aluat se întind 3 foi de mărimea tăvii de cuptor. Se pune mai întâi o foaie în tava unsă cu margarină sau untdelemn şi se bagă la cup­tor, să se coacă. După ce s-a copt, foaia se scoate din tavă şi în locul ei se pune altă foaie de plăcintă, crudă.

Se aşază deasupra jumătate din umplutură, se pune foaia de plăcintă coaptă, apoi restul de umplutură şi încă o foaie de plăcintă, crudă. Foaia de plăcintă coaptă de la mijloc va absorbi surplusul de zeamă din umplutură. Se dă tava la cuptor, la foc potrivit, timp de 50-60 de minute.

(Sursa: www.restaurantedelux.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei