Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mar 2012 - Anul XVII, nr. 61 (4966)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Reţete de post

Gogoşi


Ingrediente:

250 ml. apă

70 ml. ulei

1 linguriţă sare

6 linguri zahăr

1 sticluţă esenţă rom

coajă rasă de lămâie şi de portocală

500 gr. făină

1 pa­cheţel drojdie


Mod de preparare:

Frământă aluatul bine (din toate ingredientele) şi lasă-1 la dospit cam jumătate de oră. După ce a dospit îl mai frămânţi un pic şi laşi din nou la dospit, la cald, cam 15-20 minute. Apoi întinzi o foaie groasă cam de jumătate de centimetru.

Cu un pahar tai rotocoale, pe care le laşi pe masă la cres­cut. Între timp încingi uleiul într-o tigaie mai mare şi pui gogoşile la rumenit. După ce s-au făcut, le scoţi pe hârtieabsorbantă şi le pudrezicu zahăr farin amestecat cu zahăr vanilat.

 

Trufe de post

Ingrediente:

800 gr. ciocolată menaj de post

150 gr. margarină

200 gr. cacao

150 gr. nucă

2 linguri cu apă rece

esenţă de rom


Mod de preparare:

Zdrobeşte nucile cu sucitorul sau cu ajutorul unei sticle. Rade o par­te din ciocolată, iar restul rupe-o în bucăţele. Amestecă ciocolata rasă cu cacao. Pune cubuleţele de ciocolată într-un vas. Adaugă două linguri de apă şi topeşte la bain-marie. Când ciocolata s-a topit complet, adaugă margarina.

Bate energic până obţii o compo­ziţie cremoasă. Încorporează nuca măcinată şi câteva picături de esenţă de rom sau vanilie, apoi ia cu linguriţa din compoziţie, dă prin amestecul de cacao şi ciocolată rasă şi formează mingiuţele apeti­sante. Poţi adăuga în compoziţie şi câteva stafide înmuiate în puţin rom. În mijlocul bomboanelor, poţi pune câte o vişină din vişinată sau chiar din compot.

Sursa: www.restaurantedelux.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 830 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei