Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sărbătoare

Sf. Ilie, „Om al lui Dumnezeu”

La cuvintele Profetului Ilie, o secetă groaznică s-a abătut asupra pământului: totul era secat, pârjolit, ars. Bărbaţii, femeile, copiii, animalele, toate se chinuiau din lipsa apei şi a hranei. Izvoarele secau, plantele se ofileau si nimic nu scăpa urgiei pe care Dumnezeu o îngăduise, din dorinţa că foametea va face pe poporul lui Israel să se căiască şi să se întoarcă la credinţă. Atât de mult l-a iubit Dumnezeu pe slujitorul Său Ilie, încât a împlinit întocmai ceea ce acesta a cerut ca pedeapsă asupra necredincioşilor.

Îndârjit împotriva apostaţilor, Ilie s-a retras într-un loc pustiu, aproape de pârâul Kerrith, dincolo de Iordan. Acolo a petrecut multă vreme, în post aspru şi rugăciune. Nici când el însuşi a ajuns să sufere din pricina secetei năprasnice, nu s-a arătat îngăduitor cu poporul care suferea cumplit de foame şi de sete, rămânând statornic în hotărârea că cei necredincioşi trebuie să ispăşească această pedeapsă grea. După ce pârâul a secat, s-a retras în localitatea Sarepta Sidonului, unde a fost găzduit de o femeie văduvă care l-a omenit pe profet, chiar dacă ea şi fiul său sufereau din pricina lipsurilor.

Când fiul văduvei a murit, Ilie şi-a arătat puterea cu care Dumnezeu îl dăruise şi l-a înviat pe copil, miracol care i-a atras şi mai mult renumele de „om al lui Dumnezeu”.

Adevărata consacrare a lui Ilie ca profet al lui Dumnezeu avea să se arate în momentul confruntării sale cu regele Ahab şi cu preoţii idolatrii pe care acesta îi proteja. Însuşi Domnul l-a trimis înaintea regelui, pentru a se vădi înaintea oamenilor puterea adevăratului Dumnezeu şi pentru a se ridica pedeapsa cea grea care era asupra poporului care trebuia să se întoarcă la adevărata credinţă. Ilie i-a cerut regelui să adune poporul pe muntele Carmel unde el singur avea să înfrunte pe cei 450 de preoţi ai zeului Baal şi pe cei 400 de preoţi ai zeiţei Astarte.

Proba adevăratei credinţe avea să fie covârşitoare pentru toţi cei prezenţi. Ilie s-a adresat întregului popor spunând tuturor: “Până când veţi şchiopăta de amândouă picioarele? Dacă Domnul este Dumnezeu, urmaţi Lui! Dacă este Baal, atunci urmaţi aceluia! “(III Regi 18,21).

 

Profetul Ilie

Dar poporul nu a răspuns nimic. Ilie a cerut ca doi tauri să fie pregătiţi pentru sacrificiu şi să fie aşezaţi pe două ruguri, dar fără să se aprindă focul jertfei. Mai întâi i-a lăsat pe falşii profeţi păgâni să aducă primii sacrificiul şi să-l invoce pe zeul Baal ca să trimită foc din cer şi să mistuie jertfa. Aceştia au strigat în zadar, din zori până seara, dar nu s-a întâmplat nimic.

Ilie râdea de ei, încurajându-i să strige mai tare, ca nu cumva zeul lor să fi adormit sau să nu fie ocupat cu alte treburi. La venirea serii, Profetul Ilie a înălţat un altar cu 12 pietre, după numărul celor 12 seminţii ale poporului Israel, apoi a săpat un şanţ larg în jurul altarului. Deasupra jertfelnicului a pus taurul sacrificat, apoi a poruncit să fie turnată, în trei rânduri, apă multă peste jertfă astfel încât să se umple şanţul.

După ce s-au împlinit toate acestea, ridicând ochii spre cer, cu strigăt puternic L-a invocat pe Dumnezeul lui Avraam, lui Isaac şi al lui Iacov: „Auzi-mă, Doamne, auzi-mă acum cu foc, ca să cunoască astăzi poporul acesta că TU eşti singurul Dumnezeu al lui Israel şi că eu sunt slujitorul Tău” (III Regi 18,36). Îndată se coborî cu vuiet mare foc din cer, mistuind jertfa, lemnul şi apa din şanţ. Tot poporul căzu atunci cu faţa la pământ strigând: „Domnul este singurul Dumnezeu!!” (18,39). Din porunca lui Ilie, falşii profeţi au fost prinşi şi omorâţi, ca unii ce aduseseră rătăcirea în mijlocul poporului.

 

În tradiţia populară

În tradiţia populară românească, Sfântul Ilie este considerat stăpânul norilor şi al trăsnetelor, iar sărbătoarea lui marchează miezul verii pastorale, când ciobanii separau oile de berbeci, însoţind acest lucru cu multe obiceiuri şi tradiţii. Oamenii din popor au crezut mereu că Sfântul Ilie este cel care umblă cu carul de foc prin ceruri atunci când tună şi fulgeră şi că el este cel care pedepseşte cu furtuni şi grindină necredinţa oamenilor.

Prin această proiecţie folclorică se subliniază intransigenţa morală a profetului şi în viaţa cerească. Sfântul Ilie Tesviteanul rămâne în conştiinţa creştinilor ca un model de viaţă religioasă şi morală şi ca un martor al slavei divine înaintea oamenilor.

(www.oradereligie.wordpress.com)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sf. Ilie, „Om al lui Dumnezeu”.
 Vizualizări articol: 2103 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Sf. Ilie, „Om al lui Dumnezeu”5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intr-adevar,Ilie,om al Domnului! trimis de
(20 iul 2011, 12:56:55
Pe care, Bunul Dumnezeu,l-a "rapit", intr-un car de foc, la Cer ..."rapindu-i" astfel sansa ca moastele lui sa fie..."polizate" de atatea pupaturi si venerari din partea ...pelerinilor.Nu-i nimic,in lipsa lor,"credinciosii' nu stau cu mainile-n san..."il venereaza" cu... chefuri si chiolhanuri de toata ...pomina!Se baga-n vena chileala diversificata,dar mai ales bere, ca risti sa crapi de cald, si alta nu,de-l vezi pe Ilie,de la machiala prea multa,in chip de...cai. Cai verzi(nu de foc!),pe pereti!Dac-ar fi stiut si Sfantu' Ilie,saracu', ca "ziua lui"este "sarbatorita ..."dupa datina",adica, cu haine noi, cu datu'n iuj la Iarmaroc,cu betii si chefuri care se lasa cu altte...manastiri,batai,crime, ar fi refuzat sa plece la Cer,ramanand sa traga cu Kalasnikovu' in tot ce misca,la fel ca pe muntele Carmel,cand a macelarit personal peste 800 de preoti ai lui Bal ! Ce noroc avem c-a plecat la Cer...
2.   Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 14:22:46
Așa cum te-am obișnuit, în fiecare an de ziua ta, care a fost ziua ta de naștere și rămâne pentru vecie ziua ta de pomenire, trebuie să-ți mai spun ce s-a mai petrecut pe aici cu noi. Noi suntem tot la fel cum ne-ai lăsat, la fel de sănătoși. Cât despre celelalte n-are rost să mai vorovim că sunt la fel cum erau pe vremea ta!

P.S. neavând ce face m-am apucat să învăț limba engleză. Ca să vezi și matale ce elev spornic sunt hai să-ți fac o probă de traducere pe un text luat …la întâmplare (‘tu-ţi dumnezeii mă-tii de Întâmplare!)

„Dear Dad,
I think about you everyday.
The end of the world.
The beginning of mine. (The world that can to be, waiting to be born.)
6 billion lights that went out in 6 months.
6 billion lives lost to a mystery.
All the mothers, fathers, sisters, brother over the age of innocence.
I'm 15 years full of missing you.
But I keep you alive in my words.
**********
Dear Dad.
Its been 15 years since The Big Death wiped out everyone over the age of innocence.
The end of your world.
The beginning of mine.”

„Jeremiah” season 1
**********
It's been 15 years since a strange disease wiped out all of the adults and left us kids to fend for ourselves. Now I am moving ahead, through the past.
„Jeremiah” season 2
2.1  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 14:23:43
Și iată cum am tradus eu trebile astea:

Măi dragă tovarăşe,
Mă gândesc în fiecare zi la incredibila neşansă a mea, a celor dragi mie, a celor cunoscuţi mie şi a altor 22 de milioane de ghinionişti necunoscuţi mie.
Neşansa de acum 21 de ani când malefica ta prezenţă pământeană a furat şansa tinerilor şi nu numai a lor de a avea o viaţă demnă.
Neşansa ca ambiţiile-ţi paranoice să trimită peste o mie de inocenţi să vadă cum cresc rădăcinile trandafirilor la 2 metri sub pământ.
Inocenţi care credeau şi voiau să trimită la lada de gunoi matrioşcele kaghebiste şi să-şi făurească o nouă lume.
60.000 de victime planificate în cea mai monstruoasă şi absurdă conspiraţie a tuturor timpurilor. Planul cincinal îndeplinit cu peste o mie de martiri dintre care cei mai mulţi s-au stins după ce matale ţi-ai pus „political arshole” pe… scaunul de domnie.
Lumina speranţei a 22 de milioane de suflete pierdută într-un mister nedezlegat nici astăzi.
Peste 6 milioane de oameni care au fost nevoiţi să ia calea bejaniei, dezamăgiţi de colhozul neo-cripto-miliţiano-securi pe care li l-ai oferit în schimbul sacrificiului lor.
Toate mamele, taţii, surorile şi fraţii noştri care în străinătate fac cele mai umile munci doar pentru că aşa „a vrut muşchiuleţul tău troţkist” să le ascundă, îndărătul băştii de politruk, începutul lumii visate de ei şi la ei acasă.
2.2  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 14:24:33
Au trecut 21 de ani perfect INUTILI dar pe care eu îi consider că mi i-aţi răpit din viaţă tu şi ciurda ta de „Tyrannosaurus RED”, mai apoi deghizaţi politic în toate culorile spectrului luminii albe.
Şi în fiecare zi mă întreb: De ce mie? De ce nouă? De ce destinul nu te-a fătat în North Koreea?
**********
Măi dragă animalule,
Sunt 21 de ani de când Marea Loviluţie Socialistă din Decembrie a răpus tuturor inocenţilor Speranţa.
Putea să fie sfârşitul „вашево мира”
Şi începutul lumii mele.
(Lumea liberă care putea fi, care stătea să se nască)
Dar n-a fost să fie aşa curând, cause you ILICI!
**********
S-au irosit 21 de ani de când o stranie şi nepedepsită conspiraţie a răpus orice speranţă de mai bine lăsându-ne pe fiecare să ne descurcăm singuri.
Acum încerc să merg mai departe uitând trecutul, repetându-mi întruna „că doar n-o să trăieşti 200 de ani ca cioara”.
Şi trăiesc cu gândul ca măcar nepoţii mei să-şi vadă începutul lumii lor. (lumea ce se va naşte WITHOUT YOU ILICI!)
2.3  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 16:30:34
'Ai de capu' meu, cum ţie ţi-au fost toţi împotrivă şi nu te-au lăsat să te descurci altfel decât singur! Du-te mă la muncă şi vezi-ţi de altele, că viaţa-i prea scurtă pentru a căuta vinovaţi pentru propria-ţi neputinţă. Altfel, McDonald's are nevoie de oameni la întors hamburgeri. Succese la bătut în tastatură, că la asta ne pricepem mai bine decât la bătut cuie.
2.4  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 17:02:06
HAGBARDULE (sau mai degrabă HAgbARdo) e a doua oară când încerci să mă faultezi! Acum vreo doua luni nuș ce te interesa pe tine despre nivelul intelectual sau studiile absolvite, deși nu țin minte să ne fi tras de șireturi până atunci.
Mai încearcă o singură dată și vei avea parte de o surpriză foarte neplăcută!!!
(citește comentariul de mai jos).
Din comentariul tău se deduce că n-ai nici o treabă cu sensurile figurate, cu metafora, cu imaginația sau cu absurdul fantastic. Tu o iei pe de-a dreptul ca vaca tineret pesedistă și chiar crezi că aș avea eu vreo nevoie materială nesusținută.
CITEȘTE PRINTRE RÂNDURI! NU modela comportamental prin aplicare strictă la persoana autorului. Nu aplica utopia fanteziei la realul concret al părintelui scrierii. E DOAR O SCRIERE; FRAIRE/ FRAERO!
Raționează și apoi acționează!
2.5  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 19:07:13
Da, da! Habarnistul din 15 aprilie care , deși a înfulecat-o pe nemestecate, văd că n-a înțeles nimic (i-o fi rămas ceva cărniță printre dinți și acum caută o ustensilă cu care să se scobească!) L-)
Păcat că doară în aceeași ediție găsești publicată cărticica șefului de cuib propagandistic care sintetizează atacurile la persoană penibile sau îndemnuri minerești de tip stahanovist: noi nu gândim, noi muncim (sau batem cuie!)
HA BAR NISTULE, mențin TOATE afirmațiile din 15 aprilie!angry
2.6  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 19:50:07
Dacă ai fi ştiut să baţi un cui, acum nu mai scriai romane. Până una-alta, există destui oameni care ştiu a bate cuie în timp ce mai şi gândesc. Eu înţeleg că pentru tine nu este cale de mijloc şi că trăieşti în frustrare (nedreptate, conform DEX), dar nu înţeleg care este raţionamentul în urma căruia ajungi să deduci că aş avea o culoare politică ori că aş fi împotriva uneia. Tu ia şi bate în tastatură, să te citească cei care nu ştiu a scrie. Să ştii că eu nu gust prostia, doar glumele bune. Servus!
2.7  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 20:33:11
3 deci ți-o meriți!
Băi vițeluș cu aere de elitism intelectual, știi ceva despre o girafă ce nu exista pentru singurul motiv că poporenii nu o întâlniseră între cele două bariere de intrare în localitatea natală? Aceeași logică „Impecabilă” ți se aplică și ție sub forma denaturată a proverbului „Nu tot ce zboară se cheamă elicopter, mai ales dacă nu am văzut noi cu ochii noștri!”
Sau hai să încercăm altfel: știai că un avocat, din momentul în care încheie contractul de reprezentare, adoptă în expunerea cazului exprimarea la persoana I - „noi cerem”, „nouă ne-au fost încălcate drepturile”, etc. prin extra ☭ re trebuie să știi că același fenomen se petrece și în lumea slovelor; scribul întră integral în pielea modelelor lumii reale după care s-a inspirat.
În cazul tău însă, tu o iei avanGARDist ca Ieremia și aplici concluzii strict grobiene sub forma etichetelor lipite pe fruntea autorilor cu scuipatul suficienței autoinduse. Dar cum văd că intelectul tău este la un stadiu primar de dezvoltare (pricepe greu și uită repede) trebuie să mă fac și mai explicit: draga/dragul taichii, EU NU SUNT NICIUNUL DIN PERSONAJELE MELE!. Eu doar m-am inspirat din tristețea profesorului de școală veche intrigat de starea actuală a sistemului. Mie mi s-a plâns și asistatul social căruia i-au fost luate cu japca drepturile. Tot eu sunt și oglinda revoluționarului dezamăgit de rezultatul sacrificiului său. EU SUNT TOȚI DAR NICIUNUL DINTRE EI!
Fă un exercițiu de analiză și compară cu comentariile tale care-mi atribuie dramele modelelor literare ca fiind atribute ale existenței proprii! Concluzia nu mi-o comunica ci mergi acasă la mămicuța ta și roag-o să te ierte că te-a făcut așa de idiot.
2.8  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(20 iul 2011, 20:45:55
Ai rămâne uimit să afli prin câte mijloace își poate asigura omul traiul, fără să fie nevoit să fie o beizadea stipendiată bugetar: de la meditații la matematică , eseuri la limba română sau referate la materii tehnice. De la configurare/depanare hardware sau web design. De la munca fizică la câmp sau la construcții. De la depanare electrotehnică la confecții metalice. Și chiar din bătutul la tastatură de la o simplă cerere redactare a unei cereri făcută unei persoane mai umile până la veritabile acțiuni judecătorești. DA, puiuțule, printre altele se pot scoate bani ȘI din slove meșteșugite.
Dar te-ai uitat oare la ce oră am postat astăzi primul mesaj? Oare ce am făcut până la 14.00 te-ai întrebat? Sigur că nu te-ai întrebat că doar tu aplici grosier stereotipurile arhicunoscute ale atacurilor la persoană fără să spui absolut nimic despre subiectul unei scrieri.
Tu îmi spui mie de cuie bătute? Băăăi mârlănete, înghite-ți cuvintele și ștergeo de pe forum cât mai ai timp.
P.S. vezi că te așteaptă alte beizadele ca tine să faceți poștă un joint etnobotanic! Lasă slovele în seama scribilor arhimandriți!
2.9  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(21 iul 2011, 13:03:02
Domnu' tezist, eu nu ştiu ce ai făcut până la 14 dar, te rog, binevoieşte a-mi spune cu ce te ocupi, cum te numeşti, unde locuieşti etc. Din umbra anonimatului eu îmi permit câteva glume, nicidecum jigniri de şantierist, că nu le văd rostul. Altfel, cam ce ar putea spune un ateu despre subiectul religie?
2.10  RE: Măi tată ILIE! trimis de
(21 iul 2011, 16:31:06
Da’ niște zahăr nu vrei?
Domnu’ habarnist, vă rog să-mi permiteți să mă prezint:
Sunt nepoțelul lui Ștefan cel Mare, băietu’ lu ficioru cel mare a lu’ mamuța Vrâncioaia. Pe mine m-o botezat înaintea lui Anton, sunt mai isteț ca el dar el o avut pile la eminescu că doar i-o fost dascăl așa că titulatura de finul cel isteț mi-a fost uzurpată în mod literar.
De locuit locuiesc unde nici nu-ți trece matale prin minte, adică sunt apropitaru casei strămoșești a lu’ mamuța din Țara Vrancei.
De numit am vreo 70 de nume pe care le folosesc oamenii locului dară niciunul nu e cel adevărat fiindcă mamuța în fiștece săptămână îmi schimba numele de alint.
La întrebarea cine sunt se știe că este una din întrebările biblice cu un grad ridicat de dificultate, răspunsul consacrat fiind „Sunt cel ce sunt”, dar nu cu înfumurarea Luciferului decăzut din ceruri ci cu umilința prezenței pământene ce folosește citatul vorbei divine ca să evite diplomatic curiozitatea unei țațe peceriste care n-are liniște până nu are dosarul de cadre al preopinentului.
Cu ce mă ocup? În principal cu trasul șuturilor în kourul „inteligenților” asemenea unei cizme rusești îmblănite!

P.S. mi-am adus aminte de niște expresii de pe 15 aprilie. Ia de aici curiosule:
MARSH ÎN ***** MEA, BOVINĂ CRIPTOCOMUNISTĂ! SIK_TIR Lăstar Marxist! Capul jos în troaca existenței tale orizontale de miriapod venal!
Loază komsomolistă, zoaie de șenilă rusească, ra_hat de partizan aburind a samagoni să nu-ți prind nici umbra pe forum că-ți rup picioarele din koor și ți le înnod în jurul gâtului!

P.S.2 – te pomenești că ești bineintenționat și vrei să-mi propui vro idee de afaceri.
Atunci se schimbă kalimera, becherule! Contact: kevin_7171 și continuarea o știi matale - arondiahoopunctcom
3.   Pt. kevin... trimis de
(20 iul 2011, 15:19:00
...iti inteleg fustrarea,stiind din ceva art. anterioare ca mister traian sau alti abcdari teor facut sectatnt sau asa ceva,nu mi-o lua in nume de rau ,vazind dupa ca ai inceput sa injuri ca la usa cortului ca sa demonstrezi ca nu esti de alta religie dar asta nu te face ridica cu nimic mai mult.De obicei comentez si fac alergie doar la temida care se ascunde dupa x nickuri de pilda gabriela doamna samd ,iar pt tine,am inceput sa citesc doar pina ai inceput sa injuri de Dumnezeu si mi-ai stirnit compasiune:Cum ti-am zis nu mi-o lua in nume de rau dar e pacat sa injuri doar ca arati vreunui drept credincios nimic ca nu-ti ridici deloc moralul sau nu te ajuta cu nimic.Anyway have a nice day and be blessed.
4.   Sa nu ne jucam cu Dumnezeu! trimis de
(20 iul 2011, 16:05:59
Vreau sa va spun ca poporul ales,Israel,poporul Vechiului Testament,nici nu indraznea sa-i pronunte numele lui Dumnezeu,atata respect si frica avea de Creatorul intregului univers!Astazi,oamenii de pretutindeni,nici nu ami constientizeaza cat de pacatosi pot fi fata de cerintele Creatorului,ba mai mult,indraznesc sa se traga de sireturi si sa-i spuna pe nume,ca si cum ar vorbi cu nea Vasile,omul de servici de la Bazar:"Iisus a facut","Iisus a dres",culminand cu cele mai urate injuraturi la adresa Divinitatii! Mare pacat,mare incumetare si nechibzuinta!Personal il apreciez pe Kevin 71,are bune calitati de scriitor si, in general,incerc sa caut in toate postarile doar partile bune,daca ele,binenteles ,exista.E pacat ca asemenea calitati sunt inabusite de aceste injuraturi care ,in nici o inprejurare,nu-si au locul si rostul!Adevaratii crestini nu injura! NICIODATA !Asta TREBUIE sa ramana una dintre regulile de baza,ale fiecaruia in parte,INDIFERENT DE CONFESIUNEA din care face parte!
4.1  RE: Sa nu ne jucam cu Dumnezeu! trimis de
(20 iul 2011, 16:23:10
Faptul ca astazi lumea ortodoxa serbeaza "Sfantul Ilie"n- are nici o treaba cu data de nastere a marelui profet al Domnului.E ,pur si simplu, o simpla data pusa de catre mai marii bisericii in calendarul ortodox, pentru a atrage intr-un fel atentia cu privire la vreun sfant sau altul...Daca ziua de Sf. Ilie ar fi fost pusa pe 30 iule sau 7 septembrie ar fi avut vreo insemnataea acest lucru pt. omul de rand ? Unde mai pui,daca stai si te gandesti,ca Ilie a fost evreu si nu ...crestin,si ca ,totusi,el este trecut in calendarul ortodox ca "sfant ortodox",desi,ortodoxia,istori vorbind,isi are obarsia cu cateva sute de ani dupa Hristos...ma rog,sunt multe de spus si de comentat referitor la...religie.Ce stim si ce nu stim despre ea.Dar nici nu dorim sa invatam...
5.   Aveți dreptate! trimis de
(20 iul 2011, 16:51:08
Și-mi asum criticile ce mi-au fost aduse. Chiar și eu însumi, de-atâtea ori, mi-am repetat că nu are rost să cad în capcana măruntă a atragerii pe terenul mlăștinos a expresiilor licențioase. Se năruiește absolut tot ce s-a construit ca impresie până atunci. Dar am și eu un prag de suportabilitate peste care dispare rațiunea bunei-cuviințe și rămâne doar vulgarul de cea mai josnică speță. Am fost înțepat o dată, n-am spus nimic; am fost provocat a doua oară, am evitat duelul cu o expresie dură. Dar cum trei este cifra-mi favorită, de la trei în sus lucrurile evoluează deosebit de abrupt. Aviz amatorilor de dat huța de ouțele mele.
Eu aș fi mulțumit dacă nu aș mai primi nici măcar o replică la postările mele. sunt doar niște posatări din care fiecare înțelege ce vrea!
Referitor la ILIE, astăzi întradevăr ar fi fost ziua de naștere a tatălui meu, acum cernut în pulbere de stele. Și asemenea lui Jeremiah din serialul omonim, și eu, în fiecare an „stau de vorbă” cu el spunându-i care mai sunt noutățile. An de an și an după an noutățile au fost aceleași, adică taică dragă noi nu avem cu ce să ne lăudăm mai mult ca anul trecut, ca anul celălalt și ca de când ne-a lăsat și a plecat. Discuția în sine e o metaforă a rememorării persoanei; e oare ceva greșit să ne cinstim părinții pomenindu-i??? Bineînțeles în forma originală a unei paștișe specifice unui scrib cu pinteni!
6.   Kevin... trimis de
(20 iul 2011, 18:01:18
nu este o critica,e o constatare,urmata de un sfat pe care l-am primit si eu la vremea cuvenita,si Doamne,ce bine mi-a prins! Trebuie sa invatam sa avem o rabdare de fier,desi,dupa cum stim fiecare,este foarte greu...dar nu imposibil! Daca tot suntem pe taram religios,cel mai mare exeplu ne este dat tot de catre Mantuitorul aceste lumi,Domnul Iisus Hristos care,desi a facut numai bine oamenilor prin multele minuni cu care le-a binecuvantat in suferintele ,a fost batjocorit in fel si chip,scuipat,lovit,hulit...N-a scos nici un singur cuvant de repros,de amenintare ci,din contra,pe crucea Golgotei,in agonia  ☭ ,s-a rugat pentru prigonitorii Lui, Tatalui Ceresc,spunand celebrele cuvinte:" Tata,iarta-i ca nu stiu ce fac!" Nu cred ca mai este loc de vreun comentariu.Imi pare rau de tatal tau! Esti, totusi,un ...fericit.Ambii mei parinti asteapta in tacerea, cum vom astepta aproape fiecare dintre noi...intalnirea cu Domnul Iisus,la a doua Sa Venire,asa cum a promis intregii lumi!
7.   * trimis de
(21 iul 2011, 07:21:37
Discuţii pro şi contra ( mai degrabă contra )
Adverbe,interjecţii şi epitete subtile
La urechea surdului oricât vei lătra
Nu te’aude ( şi nici nu-şi frânge aripile )

Umorul e prezent da’ fiindcă-i fin
E percepuit ca un atac ... ( of ! iar război )
Şi se-apucă dobitocu’ şi-mproaşcâ cu venin
Fiindcâ s-o scapat pi forum ca vaca în trifoi

Oricum ar fi îmi place că e încă vie
Soţietatea şi părerea românaşului resemnat
Să ne trăieşti într-u mulţi ani Sfinte Ilie
Şi vom plânge de fiecare dată când vei fi .. deshumat

8.   Nu vreti voi doi??? trimis de
(21 iul 2011, 09:25:34
Nu vreti voi doi - Kevin si Ariel- sa va pupati pe messenger sau in alta parte? La mall de exemplu?
8.1  RE: Nu vreti voi doi??? trimis de
(21 iul 2011, 09:40:02
Mimilica,fata lu' tata,reciteste te rog toate postarile si vei ajunge la concluzia ca numele tau nu-l pomeneste nimeni in ele...Se pare ca,din rautate si pluctis, n-ai alta treaba, si noi...(doar ti se pare!) ca te retinem...Imi cer scuze ca nu stiu precis daca esti o "mimilica" sau un "mimilic",dar un lucru este cert;de multe ori o schimbare de sex nu ajuta la nimic,dar o schimbare de creier,da...
9.   Sf.Ilie trimis de
(21 iul 2011, 21:33:25
7. Se vede clasa.Ai perfecta dreptate.Cere-i taranului ce nu are.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei