Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Amprenta tricolorilor în Sud-America

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce află uimitorul fapt că pământul este rotund, copiii îi compătimesc pe oamenii din emisfera sudică pentru că trăiesc cu capul în jos. Ceva-ceva trebuie să fi fost adevărat, măcar în ceea ce priveşte fotbalul. În toate cele patru sferturi de la Copa America fotbalul s-a întors cu susul în jos, astfel că toate cele patru echipe cotate ca favorite au fost eliminate, în semifinale ajungând in corpore cele cu şansa a doua. Bineînţeles, Brazilia şi Argentina vor fi mereu favorite în faţa oricărei alte echipe sud-americane, cu excepţia jocului direct, când balanţa înclină când spre una, când spre cealaltă. De data asta, cele două s-au luat de mână şi au pierdut la lovituri de departajare. Dacă de Argentina am vorbit data trecută, între timp brazilienii ne-au prilejuit reîntâlnirea cu bulversantul scor de 2-0 după loviturile de la 11 metri. Paraguayenii n-au avut un Duckadam care să încuie poarta, au avut grijă brazilienii să trimită de trei ori în afara porţii, după care au venit cu scuza că punctul de 11 metri era defect. Totuşi, că să respectăm adevărul, iar schimbarea regilor să nu fie bucuria nebunilor, trebuie spus că în această partidă cei care au jucat fotbal au fost brazilienii, dar portarul advers a atras absolut toate mingile. Nu mă pot abţine de la „răutăcisme” şi remarc că ambele adversare ale naţionalei din turneul sud-american s-au infestat cu eficienţa noastră recunoscută, una a ouat un 0, cealaltă l-a clocit! Cea de-a patra echipă care completează semifinalele alături de Uruguay, Peru şi Paraguay, este... Venezuela (2-1 cu Chile)! La câte câştigătoare de miss a dat ţara asta, era de aşteptat să încerce şi fotbaliştii să se autodepăşească pentru a nu le trimite doar la export. Să vedem dacă tendinţa asta favorabilă outsiderilor se va păstra până la sfârşit, meciurile din semifinale fiind Peru-Uruguay şi Paraguay-Venezuela.

Fiindcă tot am pomenit indirect de Steaua, am avut dovada că acest sezon este unul contra naturii, fiindcă însăşi natura s-a dezlănţuit la deschiderea balului, astfel încât cablul a căzut în multe cartiere din Bucureşti, aruncând Supercupa în anonimat. Am pierdut ceva?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amprenta tricolorilor în Sud-America.
 Vizualizări articol: 781 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Amprenta tricolorilor în Sud-America3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei