Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Şcoala pe roţi”

Peste 50 de elevi au participat la Şcoala de vară „Metamorfoze”, la Mănăstirea Humorului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste 50 de elevi au participat, în perioada 13 – 17 iulie, la Mănăstirea Humorului, la Şcoala de vară „Metamorfoze”, acţiune ce face parte din proiectul educaţional „Şcoala pe roţi”. Elevii care s-au înscris la şcoala de vară provin de la şcoli din Suceava, Fălticeni, Horodnic de Sus, Moara, Ciprian Porumbescu, Poiana Negri, Ilişeşti, dar şi din Oradea şi Baia Mare.

Participanţii au fost implicaţi într-o serie de activităţi propuse de organizatori, acţiunea având ca scop facilitarea accesului tinerilor la informaţiile de ultimă oră din domeniul ştiinţific şi tehnic, formarea tinerilor în vederea asimilării în timp scurt a noilor metode de învăţământ, bazate pe folosirea mijloacelor moderne (laboratoare virtuale, sisteme de achiziţii de date, kit-uri didactice, instrumente de observare a micro- şi macro-cosmosului), identificarea unor tineri cu abilităţi deosebite.

Manifestarea a fost organizată de Societatea Ştiinţifică Cygnus – centrul UNESCO, în colaborare cu Centrul pentru Studii Complexe Bucureşti, Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, Palatul Copiilor Suceava şi Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava.

 

Ateliere de lucru

Organizatorii au spus că rezultatele ediţiei de anul trecut a taberei de vară au fost deosebit de bune, motiv pentru care au încercat şi anul acesta să îmbine într-un mod cât mai eficient activităţile recreative cu cele de învăţare, propunându-le elevilor o serie de ateliere active susţinute de lectori profesionişti în ştiinţă, tehnică şi didactică – „Ştiinţele viitorului” (Dan Milici), „Particularităţi ale percepţiei vizuale” (Camelia Rusu-Sadovei), Film – foto (Viorel Ieremie), „Radioastronomie şi radioamatorism” (Cezar Leşanu), Bio-ecologie (Alina Senegeac – Pesclevei, Gabriela Sasu - Leşanu), „Atelier de astronomie” (Petru Crăciun, Bica Marin), „Ştiinţa Complexităţii” (Florin Muntean), „Transdisciplinaritate” (Anca Greculeac), „Antropologie şi spiritualitate” (Cezar Cramariuc), „NANUpastila Zilei” (Victor Şutac, Constantin Dumitru, Mircea Nanu Muntean), „Atelier de intercunoaştere şi dezvoltare personală cu exerciţii de socializare” (Adina Ignat). Profitând de seri de vară senine, elevii au putut face şi observaţii astronomice.

 

"Metamorfoze", mini-universitate pentru tineri

„Participanţii s-au simţit copii şi adulţi - oameni de ştiinţă în acelaşi timp, <Metamorfoze> reprezentând mai mult decât o şcoală de vară, am gândit-o ca o mini-universitate, dar şi ca o pregătire pentru viaţă, creându-le motivaţia pentru a-şi dezvolta abilităţile practice, mintea şi spiritul”, a declarat profesorul Victor Şutac, directorul Palatului Copiilor Suceava. Manifestarea, care face parte din proiectul educaţional „Şcoala pe roţi”, a fost găzduită, ca şi anul trecut, de pensiunea „Passiflora” din Mănăstirea Humorului, fiind susţinută financiar de Fundaţia “Dinu Patriciu”, Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 50 de elevi au participat la Şcoala de vară „Metamorfoze”, la Mănăstirea Humorului.
 Vizualizări articol: 950 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Peste 50 de elevi au participat la Şcoala de vară „Metamorfoze”, la Mănăstirea Humorului5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei