Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La un an şi jumătate de la crime

Ucraineanul acuzat de dublul asasinat de la Siret, arestat abia acum două săptămâni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Leonid Zaporozhets (51 de ani), individul acuzat că le-a ucis cu sânge rece, împuşcându-le în cap, pe data de 17 februarie 2010, pe Carmen (39 de ani) şi pe Raluca Hriţcu (6 ani), soţia şi fiica unui valutist din Siret, a fost arestat pentru crimele de acum un an şi jumătate abia în urmă cu aproximativ două săptămâni.

La o lună de la terifiantele crime de la Siret, mai marii Poliţiei Române anunţau că Zaporozhets a fost arestat pe 11 martie 2010, la Cernăuţi, pentru alte fapte însă, mai mărunte.

Oficial, în Ucraina, Zaporozhets nu a fost pus sub acuzare pentru execuţia cu sânge rece din apartamentul familiei Hriţcu, până când dosarul penal cu maldărul de probe împotriva ucraineanului nu a ajuns la Cernăuţi. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu aproximativ o lună, după un şir întreg de proceduri judiciare, cauzate şi de faptul că Ucraina nu îşi extrădează cetăţenii.

După câteva săptămâni de arest la Miliţia din Cernăuţi, Leonid Zaporozhets a fost eliberat, fiind cercetat în stare de libertate.

În aceste condiţii, înţelegem de ce tocmai şeful Biroului de presă al Miliţiei Cernăuţi, Viaceslav Habailo, prezent în urmă cu câteva luni la Suceava, pentru lansarea unui proiect, a evitat să spună dacă Leonid Zaporozhets mai e sau nu arestat.

Deşi a promis în conferinţa de presă că se va interesa şi va trimite un răspuns pe adresa de e-mail a Monitorului de Suceava, nu am mai primit nici un semn de la oficialul ucrainean.

Lunile de muncă ale procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care le-au trimis un dosar complet colegilor lor din Cernăuţi, tradus deja în ucraineană, cu probe incontestabile, au dus la arestarea suspectului ucrainean acum două săptămâni, nefiind nevoie de alte proceduri judiciare.

  

Ucraineanul susţine că era beat şi că nu îşi mai aminteşte ce a făcut

Ucraineanul neagă că ar fi implicat în monstruoasele crime, deşi amprentele sale au fost găsite peste tot prin apartamentul familiei Hriţcu, iar probele ADN prelevate de pe soneria de la uşa de la intrare, de pe aspirator, de pe cartuşe, inclusiv de pe perna prin care a fost împuşcată fetiţa de şase anişori indicau clar că Zaporozhets este autorul.

La audierile care au avut loc anul trecut la Cernăuţi, prin comisie rogatorie, ucraineanul a declarat că era atât de beat când a intrat în România, că nu îşi mai aminteşte nimic. Doar că s-a urcat într-un microbuz cu gândul de a ajunge în Italia şi s-a trezit în Burdujeni.

A fost prins la două zile de la dublul asasinat de la Siret, într-un motel din apropierea gării Burdujeni.

Poliţiştii nu ştiau atunci că au pus mâna pe cel mai căutat criminal al momentului şi l-au extrădat ucrainenilor, acuzându-l doar de trecere frauduloasă a frontierei.

Norocul anchetatorilor români a fost acela că, înainte de a-l trimite înapoi în Ucraina, l-au amprentat, fotografiat şi, cel mai important, i-au luat mostre ADN.

Câteva zile mai târziu, aveau să vină de la Bucureşti şi rezultatele probelor ADN. Erau identice cu profilul genetic al lui Leonid Zaporozhets.

Ulterior, în timpul anchetei, au fost identificaţi numeroşi martori care susţin că l-au văzut pe ucrainean în mai multe locaţii din oraşul Siret, în ziua crimei şi chiar cu o zi înainte.

Anchetatorii au precizat că din apartamentul familiei Hriţcu au fost furaţi 13.000 de euro, 2000 de USD şi 500 de lei.

Arma crimei nu a fost găsită nici până în ziua de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucraineanul acuzat de dublul asasinat de la Siret, arestat abia acum două săptămâni.
 Vizualizări articol: 4755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 9 voturi
Ucraineanul acuzat de dublul asasinat de la Siret, arestat abia acum două săptămâni4.359

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mare nenorocit ! trimis de
(20 iul 2011, 12:12:50
..."Eram atat de beat"...incat, a incurcat gara din Roma cu ...Burdujeniu'...incat a venit la "pont"...punct ochit ,punct lovit...a executat, nemernicul, cu sange rece si mama si ingerasul de coplil si...tot din cauza ca rea "mort de beat",a cotrobait prin toata casa, furandu-i omului si banii pe care i-a gasit!Ca sa vezi treaba,cat de "beat" era corcitura de rusnac! Mare pacat ca s-a abrogat pedeapsa cu moartea pentru astfel de criminali fara scrupule! Raman,insa,la parerea ca ,daca domnu' Hritcu n-ar fi fost cunoscut in Siret drept un valutist,un om care are oricand in casa sume mari de bani,daca n-ar fi fost in relatii cu fel de fel de fete mai mult sau mai putin dubioase,probabil ca,sansele ca o astfel de tragedie sa se fi putut intampla ar fi fost foarte,foarte mici!Zic acest lucru, datorita faptului ca, in ultimii ani,cel putin,multi foarte multi valutisti care si-au "etalat"in mod voit averile au avut de patimit,unii platind chiar cu viata aceasta...destrabalare financiara!
1.1  RE: Mare nenorocit ! trimis de
(20 iul 2011, 12:25:07
Cat despre "promptitudinea" cu care lucreaza Militia si Justitia din tara vecina si ..."PRIETENA"...numai de bine!Daca ne gandim numai ultimile doua "meciuri"cu Ucraina,la delimitarea platformei continentale a Marii Negre care,datorita unui avocat extraordinar,Bogdan Aurescu,am reusit sa le-o tragem in barba ucrainienilor,luindu-ne partea leului,la "dictatura" lor nerusinata cu privire la "reamenajarea"canalului Bastroie...si ar fi suficient sa ne dam seama cam cat...' de iubiti'... suntem de ei!Oricum,dupa cate se pare,"iubirea"-i reciproca...
2.   Vorbe trimis de
(20 iul 2011, 13:56:24
ucraineanul o sa fie pedepsit pt ce a facut...dar..nici familia Hritcu nu a fost cheie de biserica,au platit pentru pacatele lor
3.   Comentariu trimis de
(20 iul 2011, 14:01:10
au platit cei care s-au imfruptat nevinovat,dar daca legea va face dreptate si porcul de bisnitar va trebui sa plateasca,acele suflete au platit lacomia sa...
4.   EROARE MONITORUL trimis de
(20 iul 2011, 16:58:10
Acest articol contine o eroare care minimalizeaza munca politistilor in acest caz.
Probe ADN NU SE IAU in cazul infractiunilor de trecere ilegala a frontierei. Anchetatorii nu aveau probe suficiente, la acel moment, impotriva ucraineanului, care deja era suspect ;i nu intamplatoare a fost descoperirea lui la hotelul de pe str. Jean Bart.
5.   Re trimis de
(21 iul 2011, 08:40:08
mah fratilor se stie ca a fost totu stil mafiot adica il prinde in tara si-l trimit inapoi in ucraina hai lasama cu dume romania tara corupta foame de bani .sunt multe de zis dar suntem prea mici sa spunem totu, cica eram beat de 2 zile in romania cui zice asta mah doar la corupti .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei