Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Pufoaica de vară

Curajoşii care recunosc că sunt atei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am fost surprins să citesc că actriţa Natalie Portman este declarată atee, într-o lume unde care de care o face mai pe credinciosul. L-o fi căutat pe Dumnezeu şi nu l-o fi găsit ?

Desigur, există inşi calificaţi care se străduiesc să stabilească dacă există sau nu Dumnezeu, iar dacă există, sub ce formă există. Dacă mă întrebaţi pe mine, n-o să prea ştiu ce să răspund.

Da, poate că există, sau ar fi bine să existe, măcar pentru a se putea justifica o parte dintre crimele oribile comise în numele credinţei. Cruciade lungi, inchiziţie, popi legionari, măcelurile pornite azi din lumea arabă... De ce oare pe un criminal de război nemaiîntâlnit ca Adolf Eichmann l-a ajutat să fugă în America de Sud tocmai un episcop catolic ? Un episcop cu simpatii naziste, dar cum putea un episcop, apropiat de Dumnezeu prin natura profesiei sale, să nutrească simpatii naziste ?

Un supravieţuitor al lagărelor de concentrare naziste, pe care am avut fericirea de a-l cunoaşte, mi-a mărturisit şi el că este ateu. Mi-a spus: dacă există Dumnezeu, el nu poate fi decât Natura, care le adună şi le reciclează pe toate, făcându-le să reînvie sub alte forme. Altfel, omul e o fiinţă prea egoistă ca să-i mai pese şi de semenii lui.

În fine. Acum zece ani, un şef al teatrului naţional din Iaşi mi-a pus o ţeapă de mi-a ajuns până în gât. Era vorba să se joace o piesă scrisă de mine, iar el a subtilizat miile de dolari care constituiau bugetul, lăsându-mă cu „ochii în soare”, ca să-i folosesc propria expresie.

Am suferit enorm atunci, mai ales din pricina manierei golăneşti în care omul m-a tratat. După ce a furat banii, nu mi-a mai dat nici cea mai mică atenţie, profitând de naivitatea mea de a nu semna un contract prealabil.

Acum câţiva ani, tipului i s-a îmbolnăvit băiatul, dar rău de tot, făcând necesare operaţii de zeci de mii de euro, tratamente, refacere. O groază de bani cheltuiţi. Dar culmea e că acest ins a devenit brusc un frecventator al bisericilor, trecând pe la toate icoanele pentru a-i linguşi pe sfinţii din ele.

Sper din toată inima ca fiul să i se facă bine, pentru ca individul s-o poată lua de la capăt cu hoţiile sale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Curajoşii care recunosc că sunt atei.
 Vizualizări articol: 1025 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Curajoşii care recunosc că sunt atei5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Wai catalin... trimis de
(20 iul 2011, 17:34:03
... nu stiu daca ai contact cu lumea din vest (fie si din romania) ca sa-ti formezi o imagine de cum gindesc unii vis a vis de nazisti.Citind printre rinduri mi-ai dat dat o impresie ca esti departe de realitate si ca sa fiu mai bine inteles tu crezi ca azi e altfel de cum a fost ieri? Adica,ca nu mai sint nazisti chiar printre noi numai ca nu se vad? Am de a face cu multi oameni printre care si din astia pe care tu-i discriminezi ca "nazisti",nu-ti spun sa fii atent cu pixul ce scrii ci doar din respect pt. tine ca si cultura generala,cum se respecta si se face mare lobby pt. homosexuali de pilda ar fi bine sa o lasi moarta ca e un subiect ce te depaseste.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei