Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 20 iul 2011 - Anul XVI, nr. 169 (4767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Jenant

DN 17, din nou cu gropi, după coşmarul de ani de zile al modernizării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inclus într-un program de modernizare ce s-a întins pe o perioadă de zece ani, din care şase ani de muncă efectivă, cu investiţii enorme, de 203 milioane de euro, DN 17, şoseaua care leagă Suceava de Ardeal, dă deja semne vizibile de degradare, confirmând informaţiile de acum doi-trei ani, legate de calitatea proastă a lucrărilor. Gropi vizibile şi deranjante au apărut pe mai multe porţiuni ale şoselei, iar scepticii sunt convinşi că acesta este doar începutul degradării şoselei.

 

Începute din 2004, lucrările de modernizare ale DN 17 (E 576) au fost împărţite pe trei sectoare, fiind efectuate de mai multe firme. În total s-au reabilitat 139 de kilometri de şosea, în majoritate lucrările fiind finalizate în 2009 şi în 2010.

După ce timp de aproape şase ani şoferii au trăit coşmarul parcurgerii unui drum plin de semafoare şi zone în care se lucra, după iarna lui 2010-2011 aceştia au observat cu stupoare  cum calitatea drumului se deteriorează. Deocamdată pe porţiuni mici, însă suficient cât să producă îngrijorare, având în vedere că vorbim de o şosea care abia a fost supusă, cel puţin pe hârtie, unui amplu proces de modernizare.

 

Unde se găsesc gropi pe DN 17 şi cine trebuie să le refacă

Cea mai delicată situaţie în momentul de faţă pare a fi în Iacobeni, acolo unde şoseaua este degradată pe mai multe porţiuni, iar gropile cuprind câte un întreg sens de mers. De asemenea, gropi au apărut şi pe porţiuni ale DN 17 din Pojorâta şi Argestru, precum şi la intrarea în Roşu, după Vatra Dornei.

Situaţia este cunoscută şi de autorităţi.

Florin Anechiti, şeful Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, ne-a explicat că în cazul porţiunii DN 17 Câmpulung Moldovenesc – Iacobeni, grecii de la Mochlos SA, care au lucrat la modernizarea drumului, nu au făcut încă recepţia finală a lucrărilor, aceasta fiind programată la finele anului. Pentru a putea face recepţia, aceştia ar trebui să remedieze toate sectoarele afectate acum de gropi. Când, însă, şi dacă o vor face, rămâne de văzut.

În privinţa porţiunilor afectate de după Iacobeni, până la limita judeţului cu Bistriţa-Năsăud, aici grecii de la Aktor au terminat lucrările la finele lui 2008, astfel că garanţia de doi ani a lucrării a expirat.

Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc a dat asigurări că pe aceste porţiuni ieşite din garanţie se va interveni în cel mai scurt timp pentru refacerea zonelor cu gropi.

 

Semnal de alarmă privind lucrările proaste, încă din 2008 

Într-o serie de articole publicate în 2008, Monitorul de Suceava trăgea un semnal de alarmă cu privire la calitatea proastă a multora dintre lucrările de pe DN 17, calitatea precară fiind sesizată încă de atunci de specialiştii în construcţii ce nu aveau interes să mintă. Mici găuri în asfaltul proaspăt turnat, ziduri de protecţie înclinate spre şosea, poduri la care nu s-au realizat apărări suficient de solide pentru a rezista la inundaţii, toate aceste probleme au fost semnalate de ziarul nostru.

Specialiştii avertizau în 2008 că toate aceste probleme se vor vedea în timp, când statul român va băga din nou mâna în buzunarul contribuabililor pentru a cârpi lucrurile de proastă calitate. Un prim episod de acest gen urmează să se întâmple acum, când gropile îşi fac din nou loc pe şoseaua europeană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 17, din nou cu gropi, după coşmarul de ani de zile al modernizării.
 Vizualizări articol: 3330 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
DN 17, din nou cu gropi, după coşmarul de ani de zile al modernizării5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(20 iul 2011, 11:07:10
În fiecare minut undeva , în lume
Se naşte un fraier sau ... mai mulţi
N’am timp locurile să le cutreier
Dar ( vă rog) nu-i faceţi politicieni pe toţi

Când candidează la o funcţie publică
Vă rog ( cei ce număraţi voturi) gândiţi-vă !
Când pui un prost prostia se amplifică
Sau , anunţaţi-ne ... români , feriţi-vă !!!

O alchimie a lucidităţii nu-i posibilă
Cum nu-i posibil nici politică fără lovele
Şi-mi vine’n minte acea frază admirabilă :
Dacă e , e , dacă nu e , nu elaughing
2.   Cj.sv trimis de
(20 iul 2011, 13:07:02
Doar in Romania se pote intampla acest lucru.
3.   Si altele..! trimis de
(20 iul 2011, 16:56:48
Ati omis traseul Suceava-Gura Humorului, la Ilisesti e binecunoscuta problema de la biserica, cum cobori la podul Gorjanului iar pe sensul de coborare este o portiune unde luneca terenul , iar este o portiune de drum dupa intersectia cu drumul cu Ciprian Porumbescu,la Lira, este iar o alunecare....dupa urmatoarea iarne se vor vedea mai bine.Ziceam si eu asa ca poate citeste cineva care ar putea sa ia in considerare aceste proibleme.
4.   Pt.abcdar trimis de
(20 iul 2011, 17:23:32
Ba abcdar, Sunt curios daca dupa schimbarea regimului politic tot asa ai sa scrii
numai timpenii
4.1  RE: Pt.abcdar trimis de
(21 iul 2011, 07:29:59
dac-o fi să câştige usl-ul să vezi ce poezii de dragoste vor fi p'aici ( dacă voi avea timp ,fiindcă trebuie să punem cu toţii osu' la treabă [ inclusiv eu ]să reparăm tot ceea ce fac varză acu' pretenii ăştea ai tăi ) .. P.S. nu-ţi permit să mi te adresezi cu ,,ba'' , n-o mai face !!! .. oricum tu nu eşti printre aceeia care înţeleg ceea ce eu versific
4.2  RE: Pt.abcdar trimis de
(21 iul 2011, 11:08:34
Ba, Abecedar....tampit ai fost, tampit esti inca.....si-ai sa fii cat hau', rarau' si durau' la un loc
5.   Dragii mei... trimis de
(20 iul 2011, 18:47:41
...Luați de mergeți cu trenul! Și cumpărați-vă și bilet...
6.   Surpriza trimis de
(21 iul 2011, 00:09:52
Astazi s-a reparat drumul ca prin minune.
7.   Tarziu trimis de
(21 iul 2011, 07:38:08
...aparut articolul.intre iacobeni si argestru e stricat din toamna 2010. pe mestecanis nu se mai vad marcajele. derbedeul ala de director de la drumuri se apuca de reparat acu' la mijlocul verii.el n-a vazut ca e stricat drumul decit dupa aparitia reportajului...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei