Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 feb 2011 - Anul XVI, nr. 39 (4637)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Prima şedinţă a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române

 

Sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române s-a întrunit în această ieri dimineaţă, 16 februarie, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti în Sala Sinodală.
La începutul şedinţei a fost ţinut un moment de reculegere pentru vrednicul de pomenire Înaltpreasfinţitul Mitropolit Bartolomeu şi s-a intonat imnul „Veşnică pomenire”. A urmat citirea apelului nominal de către Preasfinţitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal şi Secretarul Sfântului Sinod.
În continuare, Patriarhul României a subliniat faptul că în Anul omagial 2010 au fost dedicate Autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române trei volume. De asemenea, Preafericirea Sa a menţionat că anul trecut au participat la concursul „Crezul meu” aproximativ 100 000 de tineri şi va fi organizat anul acesta un concurs similar intitulat „Botezul meu”.
Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a mai precizat că trebuie aprofundate temele Sfintelor Taine a Botezului şi a Sfintei Cununii în lupta cu fenomenul secularizării
„Aceste două sfinte taine au un caracter deplin pastoral. Ele nu sunt doar teme pentru o teologie academică şi nici doar pentru solemnităţi. Este vorba despre o criză spirituală profundă pe care o traversează acum mai ales Europa occidentală, dar în general civilizaţia europeană şi nord-americană şi noi nu suntem scutiţi de marea ispită a secularizării. Ori secularizarea tocmai aceasta înseamnă absenţa valorilor spirituale în viaţa personală şi viaţa socială a oamenilor. Ori botezul, cununia, familia creştină trebuie într-un mod deosebit scoasă în evidenţă ca valoare existenţială şi ca valoare mântuitoare de unire a omului cu Dumnezeu. Oricât de urgente ar fi alte teme în viaţa societăţii pentru noi botezul şi cununia sunt tainele mântuirii”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.
La finalul cuvântul de deschidere a şedinţei Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a anunţat faptul că în acest an va avea loc canonizarea Sfântului Irodion de la Mănăstirea Lainici din judeţul Gorj. Lucrările Sfântului Sinod se vor desfăşura şi astăzi, 17 februarie 2011. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima şedinţă a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române.
 Vizualizări articol: 511 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima şedinţă a Sinodului Bisericii Ortodoxe Române0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei