Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 iul 2010 - Anul XV, nr. 152 (4443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Hramul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Parohia Bulai - Moara

Biserica nouă a Parohiei Moara - Bulai a îmbrăcat pe 29 iunie straie de sărbătoare, având hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

Rânduiala destinată praznicului împărătesc şi hramului a început de cu seară, cu slujba de Vecernie şi a continuat a doua zi cu Utrenia, Acatistul şi Sfânta Liturghie şi Sfântul Maslu.

În soborul preoţilor slujitori au fost prezenţi opt preoţi din parohiile limitrofe, împreună cu preotul paroh al bisericii Ciprian Viorel Pleşea. La slujbă au fost prezente două corale bărbăteşti pe patru voci, una de la Bosanci, şi cealaltă de la Moara Carp, care au dat răspunsurile alternativ la Sfânta Liturghie, iar la sfârşitul Liturghiei au susţinut un recital de muzică bisericească. Din corul de la Bosanci a făcut parte şi domnul primar al comunei, Anton Curic. La Sfânta Liturghie şi la taina Sfântului Maslu a participat, alături de credincioşi, şi domnul primar al comunei Moara, Constantin Prodaniuc, şi domnul viceprimar Simion Oniu. După Sfânta Liturghie a avut loc agapa frăţească la casa praznicală a bisericii. Pentru această agapă s-a făcut o colectă de la credincioşii din parohie şi s-au ostenit femeile din comitetul parohial împreună cu consilierii bisericii şi cu epitropul Aurel Budrovici. Pe lângă toţi cei prezenţi la acest eveniment ne-am îndreptat atenţia şi spre cei săraci care au fost puşi la masă împreună cu toţi ceilalţi participanţi. La acest eveniment au participat în jur de trei sute de oameni. Considerăm că acest hram a fost o reuşită a comunităţii la care s-au reunit credincioşii din Moara şi din localităţile învecinate.

 

Scurt istoric

La această biserică, piatra de temelie a fost pusă în anul 1994 şi a fost sfinţită în anul 2004, pe 8 august, de către Înalt Prea Sfinţitul Pimen Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. În 2005 am început lucrările de pictură, având de pictat 1.400 metripătraţi. Lucrările au durat atât de mult pentru că nu am avut banii necesari de a executa mai mulţi metri de pictură. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi al enoriaşilor şi a altor credincioşi care au făcut donaţii, am reuşit să pictăm altarul, turla bisericii şi absidele. Pictura este executată în tehnica fresco neobizantină, avându-l ca pictor pe Ionuţ Crasie, ucenic al domnului profesor Gogu.

Facem un apel de suflet către cei care doresc să devină ctitori ai bisericii noastre să ne ajute financiar pentru a finaliza această lucrare.

 

Pr. Paroh Pleşea Ciprian Viorel

Banii pot fi donaţi în contul:

IBAN RO79RNCB0234037007670001

CUI  4604948

Parohia Bulai - Moara, judeţul Suceava

Deschis la BCR Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hramul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Parohia Bulai - Moara.
 Vizualizări articol: 1397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Hramul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Parohia Bulai - Moara5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei