Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 iun 2010 - Anul XV, nr. 131 (4422)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opinii

Sfântul Stelian şi copiii care au dreptul fundamental la Viaţă, prin „Pro Vita”

Într-o lume secularizată, în care domină libertinajul (opus libertăţii, n. red.) condiţia mamei şi a copiilor este pusă adeseori sub semnul întrebării, iar adevărata semnificaţie a Zilei de 1 Iunie, în sens creştinesc, trece neobservată, adeseori chiar şi de către cei avizaţi. În acest context, marţi, 1 iunie a.c., la Biserica Domniţelor (Beizadelelor, n. red.), cu Hramul Sfântului Ioan Botezătorul, singura ctitorie a lui Vasile Lupu din Suceava, a avut loc lansarea oficială a Asociaţiei Pro Vita Suceava, destinată concilierii mamelor care doresc, din diverse motive, să facă avort sau acelora care deja au comis prunc-uciderea din culpă, cu voie sau fără voie. După săvârşirea Acatistului Sfântului Stelian, Ocrotitorul copiilor, părintele Justinian Cojocar a ţinut un cuvânt de învăţătură celor prezenţi la manifestare:

„În Acatistul Sfântului Stelian (prăznuit în calendarul ortodox la 26 noiembrie, n. red.), ocrotitorul copiilor, vedem că acesta primit o educaţie creştinească încă din pântecele mamei şi a ales s-L slujească pe Hristos într-o peşteră. Peste lumea dimprejur se abătu o boală cumplită: pruncii mureau şi părinţii au venit să-l roage să-I scape de această năpastă şi, rugăciunea sfântului a fost ascultată la Dumnezeu, dăruindu-le alţi prunci în locul acelora ce nu mai erau…vedem în icoana pe sfânt cu un copil în braţe, ca şi, desigur, Sfântul Ierarh Nicolae, un alt ocrotitor al pruncilor. Este 1 Iunie o zi in care părinţii spun „La mulţi ani !” copiilor şi ne aducem aminte de acei copii care n-au văzut lumina zilei. Citim, în Evanghelia după Luca că, atunci când Elisabeta, mama Sfântului Ioan Botezătorul, a venit în vizită la Maria: Pruncul Elisabetei a săltat în pântecele ei de bucurie. Din momentul concepţiei acea mică celulă umană este Viaţă. De aceea este o crimă să faci avort. Suntem creştini şi dacă urmăm pilda Sfântului Pavel, suntem şi ostaşi. Psalmistul şi Împăratul David, ne spune că: „ceea ce este peste optzeci de ani este chin şi durere”…Iată de ce, fraţi creştini, fiecare dintre noi trebuie să luptăm pentru Viaţă. Vreţi, ca prezenţă a dumneavoastră aici, să apăraţi viaţa. Aceste manifestări au menirea de a promova viaţa…în vremurile acelea Sfântul Stelian s-a luptat pentru viaţă, că, spune Mântuitorul Iisus Hristos:…”de nu veţi fi ca ei (ca pruncii, adică) nu veţi intra în Împărăţia lui Dumnezeu…să ne rugăm, aşadar şi pentru acei oameni ce au mintea întunecată, precum medicii care promovează avortul, azi, şi mai ales mamele care aleg confortul. Ca un mic pas de furnicuţă, să înaintăm, sa nu dăm înapoi, Pro Vita, pentru viaţă, deci, să luptăm precum Hristos ne-a îndemnat: Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa…Iată că s-a deschis şi un centru de conciliere pentru mamele care au făcut deja avort. Îl rugăm pe Creatorul să fie milostiv faţă de sufletele mamelor ce nu conştientizează acest pericol. La Sihăstria Putnei, vedeţi acea icoană cu copilaşii ucişi în jurul Mântuitorului, adică, mamele ce fac avort, de fapt, îl răstignesc pe Hristos a doua oară.”

 

„Ajutând la mântuirea altora, ne mântuim pe noi”

Prezent la manifestare, părintele profesor Aristarh Cojocar, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, a întărit, în câteva cuvinte de folos, primejdia de moarte spirituală a prunc-uciderii: „Suntem aici pentru copii care nu s-au născut, ca să vadă măcar lumina zilei, prin avort…este de nedescris ce se întâmplă când pruncul vede bisturiul morţii. Avraam a mijlocit pentru cetăţile ucigaşe, Sodoma şi Gomora, şi, precum Avraam Îl rugăm şi mijlocim la Bunul Dumnezeu să nu piardă acest neam. Poporul nostru are o vocaţie apostolică, dar, din păcate, este pe primul loc la avort. Anticoncepţionalele creează o plăcere relativă. Embrionul este obstrucţionat, este aruncat afară. Fiecare copil este în stare arhetipală şi în matrice în planul tainic al lui Dumnezeu înainte de naştere. La Înfricoşata Judecată de Apoi, pruncii vor arata reproşător spre mamele care le-au luat dreptul la viaţă. Femeile sunt cele care decid în ultimă instanţă, dar, ele nu pot sta lângă un criminal, spun Sfinţii Părinţi. Dacă cineva îşi închipuie ca prin căsătorie se refulează carnal, se înşeală. La spovedanie, vin fel de fel de oameni şi îmi spun: „stau cu părinţii, ce fac cu copilul dacă el vine…?” multe probleme de sănătate se pot rezolva prin venirea unui copil…peste 95 la sută dintre avorturi se consuma ilegitim, nu în căsnicie ci, în numele iubirii pătimaşe, şi atunci vine păcatul desfrâului…în faţa lui Hristos, la Înfricoşătoarea Judecată, nu vom fi niciodată singuri: „Abel, Abel, unde este Cain?, spune Leon  Bloos: „Ce-ai făcut pentru el: l-ai ferit de beţie, de fumat ori de desfrâu?…de aceea, ajutând la mântuirea altora, ne mântuim pe noi…sa mergem şi să fim Apostoli, nu o data pe an…ci întotdeauna”.

Micuţii, împreună cu părinţii şi câţiva membri A.S.C.O.R., filiala Suceava, au decorat, pentru câteva momente aleea de acces de la Biserica Domniţelor, cu lumânărele roşii, în forma Semnului Sfintei Cruci, pentru copiii care, din vina părinţilor ori a medicilor nu au mai văzut lumina zilei.

(Adrian POPOVICI)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sfântul Stelian şi copiii care au dreptul fundamental la Viaţă, prin „Pro Vita”.
 Vizualizări articol: 665 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sfântul Stelian şi copiii care au dreptul fundamental la Viaţă, prin „Pro Vita”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei