Ingrediente:
Aluat:
12 linguri de zahăr
12 linguri de ulei
12 linguri de apă
1 plic de bicarbonat
1 căniţă de cafea de suc de roşii
făină cât cuprinde
1 praf de sare
Umplutură:
10 mere rase cu coajă
1 zahăr vanilat
1 lingură de scorţişoară în pudră
8 linguri de zahăr
Preparare:
Se amestecă zahărul cu apa, sarea şi uleiul. Separat, peste bicarbonat punem sucul de roşii şi amestecăm. Amestecăm cele două compoziţii. Adăugăm făina, formăm un aluat care să nu se lipească. Pe puţină făină, întindem două foi. Aşezăm prima foaie în tava neunsă, înţepăm cu o furculiţă şi punem umplutura. Acoperim cu a doua foaie. Dăm la cuptor la 180 grade C, cam 15-20 de minute. Verificăm coptura cu scobitoarea.
Lăsăm să se răcească, presărăm zahăr pudră şi scorţişoară. Poftă bună.
(sursa: www.reteteculinare.ro)