Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 mar 2009 - Anul XIV, nr. 53 (4039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Tort de cafea

Ingredientele: 
Blat:
200 g făină,
200 g margarină,
200 g zahăr,
100 g nucă măcinată,
1 pacheţel cu zahăr vanilat.
Crema:
100 g margarină,
2 linguri esenţă de cafea,
150 g zahăr
Glazura din şerbet de cafea:
400 g zahăr,
puţină zeamă de lămâie,
1 pahar apă,
1/3 pahar de cafea concentrată
Se poate glasa şi cu un gem acrişor
Mod de preparare: 
Margarina se freacă foarte bine cu zahărul.
Se adaugă zahărul vanilat, nucile şi, treptat, făina.
Se face un aluat, care se împarte în trei părţi. Din fiecare parte se întinde foaie şi se pun pe rând în formă de tort.
Se bagă în cuptorul încălzit la foc potrivit. Între foile coapte, se pune un strat de cremă de cafea, obţinută din frecarea margarinei cu zahăr şi adăugarea treptată de esenţă de cafea. Tortul se glasează cu glazură de şerbet de cafea sau cu un gem acrişor.
 
Prăjitură cu gem

Ingrediente: 
Aluat:
250 g făină,
25 g drojdie de bere
7 linguri de zahăr
5 linguri ulei,
50 ml apă caldă
¼ linguriţă bicarbonat
1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet
un praf de sare, 1 lingură coajă rasă de lămâie
Umplutura: 1 borcan gem sau marmeladă, 4 linguri nuci pisate
Mod de preparare: 
Drojdia de bere se pune la dospit în puţină apă caldă, cu 1 lingură zahăr.
În făina cernută se înglobează zahărul, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oţet, drojdia, sarea, uleiul şi coaja rasă de lămâie. Se frământă aluatul şi se lasă să se odihnească 1 h . Se fac două foi, care se ung pe rând cu gem, apoi se presară nucă. Se rulează fiecare foaie şi ambele rulade şi se aşează în tavă. Se taie în felii groase şi se coc la foc potrivit.

 

(sursa: www.reteta-post.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei