Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 mai 2008 - Anul XIII, nr. 123 (3804)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cuvânt de învăţătură

De ce trebuie să învăţăm înţelepciunea din Psalmi?

“Vorbiţi între voi în psalmi şi în laude şi în cântări duhovniceşti, lăudând şi cântând Domnului, în inimile voastre” (Efeseni 5,19). Apostolul nu ne îndeamnă să-i învăţăm pe copii înţelepciunea citindu-le numai istorii din Scriptură, ci şi psalmi; lectura Bibliei e mai grea, cere efort, dar cântând psalmi îţi bucuri şi sufletul şi nici nu oboseşti.

“…în laude şi în cântări duhovniceşti… ” zice. Astăzi copiii voştri cântă cântece diavoleşti şi dansează dansuri satanice, ca şi bucătarii şi sufragii sau dansatorii. Nici unul nu mai ştie să spună psalmi, dar nu-i numai atât.

 

Roadele poartă gustul pământului în care cresc

Se pare că a cunoaşte psalmii a ajuns un lucru de ruşine şi de batjocură şi stârneşte râsul.

Din aceste cântece şi dansuri satanice vin şi se eternizează toate relele. Se ştie că roadele poartă gustul pământului în care cresc. Dacă îngropi sămânţa într-un sol nisipos şi sărat, fructele vor avea gust sărat şi sălciu, dar dacă solul este dulce şi bine-roditor, fructele vor fi dulci şi gustoase. Tot aşa învăţătura este un izvor binefăcător.

Învaţă-l pe copilul tău să cânte acei psalmi care sunt plini de înţelepciune. Astfel se va cuminţi şi cel mai bun lucru din toate va fi acela că nu se va mai duce să se întâlnească şi să petreacă cu oameni vicleni şi vicioşi, fiindcă în el va lucra puterea acestei cărţi.

De aceea spune psalmistul: “Fericit bărbatul care n-a umblat în sfatul necredincioşilor” (Psalm 1, 1) sau: “Nu am şezut în adunarea deşertăciunii şi cu călcătorii de lege nu voi intra” (Psalm 25, 4), sau: ” Defăimat să fie înaintea Lui cel ce vicleneşte, iar pe cei ce se tem de Domnul îi slăveşte” (Psalm 14, 4).

 

În psalmi găsim de toate

Învaţă-l pe copilul tău să aibă prieteni numai din cei buni şi vei vedea că multe se vor îmbunătăţi, învaţă-l să-şi stăpânească stomacul, să-şi controleze mâna ca să nu ajungă un avar sau un desfrânat, pentru că banii nu valorează nimic, nici slava nici altele la fel, fără curăţie. Dacă de mic îl înveţi să fie curat şi cuminte, încet, încet îl vei conduce şi spre lucruri mai înalte.

În psalmi găsim de toate, dar în cântările de laudă nu există nimic pământesc sau omenesc.

Dacă copilul tău se obişnuieşte cu psalmii, atunci se va obişnui şi cu cântările duhovniceşti, care sunt şi mai sfinte, pentru că puterile cereşti cântă cântări de laudă, nu psalmi. Se spune în înţelepciunea fiului lui Sirah “Nu este frumoasă lauda în gura păcătosului…” şi în Psalmi: “Ochii Mei sunt peste credincioşii pământului, ca să şadă ei împreună cu Mine” (Psalm 100, 8); şi mai departe: “Nu va locui în casa Mea cel mândru”(Psalm 100, 9) şi, iarăşi: “Cel ce umblă pe cale fără prihană, acela îmi slujea” (Psalm 100, 8).

 

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ce trebuie să învăţăm înţelepciunea din Psalmi?.
 Vizualizări articol: 816 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
De ce trebuie să învăţăm înţelepciunea din Psalmi?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei