Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 8 mai 2008 - Anul XIII, nr. 106 (3787)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cronica religioasă

Credinţa părinţilor este benefică pentru copii

Potrivit unui studiu recent, copiii părinţilor credincioşi sunt mai cuminţi şi par mai fericiţi decât cei crescuţi fără o influenţă religioasă.

Rezultatele studiului au fost comparate cu rata participării părinţilor la slujbele de la biserică, frecvenţa discuţiilor despre credinţa cu copiii lor şi dacă există dispute în familie cu privire la religie.

Copiii părinţilor care participă regulat la slujbe şi vorbesc despre credinţă au fost notaţi ca fiind mai cuminţi şi cu mai multe aptitudini sociale şi de autocontrol decât cei din familii non-religioase, informează novopress.info.

Copiii ai căror părinţi participă împreună la slujbele bisericii au fost notaţi drept cel mai bine adaptaţi şi cu cel mai bun comportament.

Studiul afirmă că influenţa credinţei părinţilor are la bază trei factori. Susţinerea unei congregaţii religioase ar putea fi un ajutor pentru părinţi în încercarea de a-şi îmbunătăţi abilităţile şi de a întări principiile pe care le predau copiilor. Copiii pot fi influenţaţi dacă aud aceste principii de la alţii şi 'pun mai mult la suflet mesajele pe care le primesc acasă'.

De asemenea, congregaţiile religioase tind să pună accentul pe sacrificiul de sine, valorile familiei, care ar putea fi 'foarte importante în construirea relaţiei dintre părinţi şi copii şi în modul în care copiii se dezvoltă în raport cu aceste valori'. Importanţa şi înţelesul sacru pe care religiile îl acordă rolului părinţilor este al treilea factor care are o influenţă asupra bunăstării copiilor.

Totodată, într-un studiu care analizează efectele pozitive ale religiei asupra sănătăţii, publicat anul trecut, cercetătorii au descoperit că cei care merg regulat la biserică trăiesc mai mult. Studiul arată că oamenii care merg la biserică cel puţin o dată pe săptămână trăiesc cu aproximativ 2-3 ani mai mult decât cei care nu frecventează biserica.

(Radio Trinitas)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Credinţa părinţilor este benefică pentru copii.
 Vizualizări articol: 684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Credinţa părinţilor este benefică pentru copii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei