Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 apr 2008 - Anul XIII, nr. 89 (3770)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Plăcinte

Când nu e post, plăcintele se pot umple cu urdă, brânză de burduf, cu telemea desărată amestecată cu cozi de ceapă verde, mărar sau umplute cu carne bine condimentată.

 

Ingrediente:

1/2 kg de făină
25g drojdie proaspătă
1 linguriţă de zahăr
3 linguri de ulei
apă călduţă
puţină sare


Modul de preparare:

Se pune făina într-un castron, în mijlocul ei se face loc şi se pune drojdia dizolvată în apă şi o linguriţă de zahăr.

Se presară deasupra drojdiei un strat foarte fin de făină, se acoperă castronul şi se lasă o jumătate de oră la căldură.

Apoi se frământă un aluat potrivit, adăugându-se treptat uleiul şi apa dacă e nevoie.

Când aluatul se desprinde uşor de pe mâini şi de pe vas, şi când apar băşici în aluat, este gata cu frământatul.

Se acoperă cu un prosop şi se pune la cald să dospească până când îşi dublează volumul.

Pe planşeta pe care se va întinde aluatul nu trebuie să puneţi făina, ci trebuie să o ungeţi cu ulei, în acest fel, se lucrează mai uşor, mai repede şi aluatul nu se prinde de mâini.

După ce aluatul a dospit, se ia o bucată (cam cât un pumn) şi se întinde o foaie cât se poate de subţire. Foaia trebuie să fie în formă rotundă.

În centru se pune umplutura şi se împachetează, adunând colţurile aluatului în mijloc şi presând uşor pentru lipirea acestora.

Se întinde uşor cu sucitorul şi apoi se prăjeşte plăcinta într-o tigaie cu ulei bine încins.

Umplutura de post poate fi: cartofi, varză călită, magiun sau gem mai gros. 250 g cartofi fierţi în coajă se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare sau se strivesc. Se amestecă cu 2 cepe prăjite în ulei, cu sare şi piper după gust.

Plăcintele se servesc calde.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Reţete de post5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei