Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 apr 2008 - Anul XIII, nr. 84 (3765)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Melcişori cu varză

Ingrediente:

1 pachet foi de plăcintă
o varză tocată
o ceapă tocată mărunt
sare, piper, paprika (boia) şi cimbru uscat
ulei (o ceşcuţă)
(smântână dulce lichidă - o ceşcuţă - dacă se face varianta de dulce)

 

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa şi apoi se adaugă varza, se condimentează foarte bine şi se pregăteşte ca orice varză călită. Nu se lasă să se moaie de tot şi nu se adaugă sos de roşii, ci paprika pentru culoare. Se pune mai mult piper decât de obicei pentru că umplutura trebuie să fie mai condimentată. Se lasă într-un castron să se răcească până sunt gata de umplut melcişorii.

Se iau două foi de plăcintă şi se ung cu pensula cu foarte puţin ulei, apoi se adaugă alte două foi peste ele şi se stropesc uşor cu smântână. Se taie pe lung pe jumătate şi se pune varza în mijloc astfel încât să se poată rula un fel de ştrudel cu diametrul de cca. 2 cm. Se roteşte ruloul încât să se obţină un melcişor.

Se procedează la fel cu restul de foi până se termină umplutura. (Dacă sunt de dulce: se pun melcişorii în tavă şi se ung uşor pe deasupra cu smântână încât să se aurească la copt şi să nu se crape foaia).

Se coc la foc potrivit timp de 30 de minute sau până sunt aurii.

 

Pateuri cu cartofi

Ingrediente:

1,2 kg cartofi, 500 g făină, 200 g margarină, 200 g ulei, 100 g zahăr farin, sare

 

Instrucţiuni:
1) Cartofii se fierb în coajă, se curăţă şi se dau prin maşina de tocat.
2) Se adaugă făina şi sarea şi se frământă bine.
3) Din acest aluat se întinde o foaie pe suprafaţa căreia se întinde margarina, se împătureşte foaia şi se pune la rece timp de 30 de minute.
4) Apoi se întinde din nou şi se repetă operaţia de câteva ori.
5) La sfârşit se taie în dreptunghiuri de mărime potrivită, care apoi se prăjesc.
6) După prăjire se presară cu zahăr.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei