Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 mar 2008 - Anul XIII, nr. 65 (3746)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţetă de post

Sarmale cu fasole alba şi linte

Ingrediente:

  • 1 varză acră
  • 150 g orez, 150 g linte, 150 g fasole albă uscată (cu bob mic)
  • 200 ml ulei
  • 3 cepe, 2 morcovi, 1 ardei gras sau un gogoşar
  • 250 ml soc de roşii
  • cimbru, mărar, 1 linguriţă boia
  • sare, piper, foi de dafin
  • o linguriţă condiment vegeta

Seara pui la înmuiat în apă rece, în vase diferite, lintea şi fasolea uscată, iar a doua zi le pui la fiert în altă apă şi le dai 2-3 clocote.
Alegi frunzele de varză pentru înfăşurat sarmalele, iar ce rămâne o toci fideluţă şi o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe răzătoare. Le căleşti pe toate în ulei, adaugi boiaua, orezul, lintea şi fasolea scurse de zeamă, jumătate din sucul de roşii, condimentul, cimbrul, mărarul, piper, şi sare dacă mai este nevoie.

Se amestecă toată compoziţia şi se înfăşoară sarmalele. Se pun în oală, se toarnă sucul de roşii rămas, mai presari cimbru, piper şi sare după gust, pui apă cât să le acoperi şi le fierbi la foc mic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sarmale cu fasole alba şi linte.
 Vizualizări articol: 1492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sarmale cu fasole alba şi linte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pastramă de oaie cu brânză şi ciuperci 250g pastramă de oaie250g cubuleţe prăjite de pâine3 ouă4 linguri caşcaval ras250g urdă/ telemea200ml lapte3 căţei de usturoi2 linguri muştar250g spanac/ conopidă/ broccoli250g ciuperci1 ceapă30g unt Fierbeţi... Citeşte