Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 feb 2008 - Anul XIII, nr. 50 (3731)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lecţia de religie

Nu te lăsa impresionat vestimentaţii

Iacov, în epistola care îi poartă numele, le-a scris creştinilor astfel:

Fraţii mei, să nu ţineţi credinţa Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, căutând la faţa omului. Căci, de pildă, dacă întră în adunarea voastră un om cu un inel de aur şi cu o haină strălucitoare, şi întră şi un sărac îmbrăcat prost; şi voi puneţi ochii pe cel ce poartă haina strălucitoare, şi-i ziceţi: “Tu şezi în locul acesta bun!” Şi apoi ziceţi săracului: “Tu stai colo în picioare!” sau: “Şezi jos la picioarele mele!” Nu faceţi voi oare o deosebire între voi înşivă, şi nu vă faceţi voi judecători cu gânduri rele? Ascultaţi, prea iubiţii mei fraţi: n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia, ca să-i facă bogaţi în credinţă şi moştenitori ai Împărăţiei, pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc? Şi voi înjosiţi pe cel sărac! Oare nu bogaţii vă asupresc şi vă târăsc înaintea judecătorilor? (Iacov 2:1-6)

 

Îmbracă-te în chip cuviincios

Nu te lăsa nici odată impresionat de vestimentaţia oamenilor, indiferent cum sunt ei îmbrăcaţi, cu haine scumpe sau cu haine proaste. Caută să priveşti mai departe de haine, să priveşti în sufletul omului şi aceasta poţi afla doar atunci când comunici cu el, când te interesezi de el, când doreşti cu adevărat să-i slujeşti.

Nu căuta să impresionezi pe oameni prin vestimentaţie

Pentru că majoritatea oamenilor sunt părtinitori şi judecă după înfăţişare, de aceea mulţi cad în cursa aceasta şi depun tot efortul doar ca să aibă haine prin care pot impresiona. Cei mai mulţi vor să impresioneze cu haine scumpe, dar sunt şi de cei care vor să impresioneze pe oameni cu “smerenia” lor îmbrăcând în mod intenţionat haine vechi, cârpite, etc. prin care pot să iasă în evidenţă ca nişte oameni smeriţi. Hainele nu sunt indicatorul cel mai precis al spiritualităţii omului. De aceea…Îmbracă-te în chip cuviincios!

Pasajul următor a fost adresat de Apostolul Pavel în primul rând femeilor, dar se aplică şi la bărbaţi. Să citim mai întâi pasajul care spune:

Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase. (Epistola 1 a lui Pavel către Timotei 2:9-10)

Dacă privim atent, pasajul singur defineşte ce înseamnă a te îmbrăca în chip cuviincios şi specifică “cu ruşine şi sfială”, adică nu sfidător. Dacă cândva tendinţele modei era să scoată în evidenţă frumosul, acum se pare că în cele mai multe cazuri este să sfideze. Astfel, designerii caută să facă haine “cât mai sexi” cum se exprimă ei, şi apoi femeile poartă aceste haine care trezesc dorinţele bărbaţilor din jur. Aceasta sfidează bărbaţii, soţiile lor, societatea întreagă şi valorile morale.

A te îmbrăca în mod cuviincios înseamnă să te îmbraci aşa, ca hainele de pe tine să nu lase în umbră caracterul tău, sau să-i facă pe oameni din start să creadă cu totul altceva decât ceea ce eşti în realitate. Să mai dau un exemplu.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nu te lăsa impresionat vestimentaţii.
 Vizualizări articol: 606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nu te lăsa impresionat vestimentaţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă de spanac 4 porţii - 40 minute 500g spanac2 linguri apă4 ouă1/2 linguriţă nucşoară300ml sos de roşii5 linguri ulei1 lingură pesmetsare, piper   Umplutura 175g bucheţele de broccoli3 linguri caşcaval ras175g brânză mozzarella... Citeşte