Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 feb 2008 - Anul XIII, nr. 35 (3716)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pildă creştină

Ucenicul care n-a făcut ascultare

Parintele Metodie românul de la Chilia “Sfinţii Teodori” din Karyes spunea că stareţul lui era foarte îngrijorat de sporirea duhovnicească a ucenicilor săi, deoarece era mustrat de conştiinţa pentru puţina ascultare de care dăduse dovadă el însuşi, şi că a murit cu această durere în suflet.

După câţiva ani părintele Metodie l-a văzut în vedenie pe stareţul lui şi l-a întrebat:

- Ce faci părinte? Unde te afli? Acela i-a răspuns:

- Sunt bine, m-am mântuit. Dar cum m-am mântuit? Cu multă osteneală, deoarece n-am făcut ascultare de stareţul meu. După ce am murit m-a întrebat îngerul pe un ton aspru: “Ai vreo faptă bună? Ce ai făcut?”. Atunci eu am răspuns: “Nu am nici o faptă bună, ci numai păcate, neascultările faţă de stareţul meu. Singurul lucru pe care îl am este nădejdea în Dumnezeu şi mila Lui”.

Atunci îngerul s-a dus să întrebe, iar peste puţin a venit şi a spus: “De vreme ce ai recunoscut cu smerenie halul în care eşti şi ai nădăjduit numai în Dumnezeu, Hristos mi-a spus să te trec în rândul celor mântuiţi”.

După aceea părintele Metodie l-a întrebat iarăşi pe stareţul său despre un oarecare, tăietor de lemne, cunoscut de al lor, care murise:

- Părinte, unde se află tăietorul? Şi acela i-a răspuns:

- Tăietorul se află într-un loc mai bun ca al meu deoarece s-a chinuit mult în viaţa sa şi a făcut şi ascultare cu smerenie faţă de toţi mai marii lui, la care lucra fără să murmure.

De asemenea l-a întrebat şi despre un îndrăcit, care fusese chinuit de diavol, unde se află, iar stareţul i-a răspuns:

- Acesta se află într-un loc şi mai bun, pentru că mult s-a chinuit şi mult l-a smerit diavolul înaintea oamenilor. Dar şi el însuşi s-a smerit, deoarece spunea: “Rugăciunile părinţilor mă vor mântui şi pe mine, ticălosul”.

În ceasul morţii stareţului părintelui Metodie s-a petrecut un fapt mişcător. După ce şi-a dat sufletul, a revenit puţin în viaţă. Atunci părinţii ce se aflau lângă el l-au întrebat:

- Cum de ţi-ai revenit? Iar stareţul a răspuns:

- După puţină vreme de la ieşirea sufletului meu un înger mi-a spus: “Să te întorci, ca să-ţi iei rămas bun de la fratele tău”. Atunci eu i-am spus: “N-am frate nici în lume, nici în viaţa călugărească”. Dar îngerul a spus: “Este vorba de trupul tău, fratele sufletului tău”.

Când m-am întors în trup, îngerul mi-a spus din nou: “Ia-ţi rămas bun de la trupul tău, pentru că împreună cu el ai pătimit rău”.

După aceasta sufletul lui a plecat la cer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ucenicul care n-a făcut ascultare.
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ucenicul care n-a făcut ascultare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ruladă cu fructe 8 porţii - 60 minute 500g făină3 ouă100ml ulei250ml lapte25g drojdie3 linguri zahăr2 linguri miereun vârf de cuţit sare500g fructe de sezon sau congelate Se pune făina amestecată cu  sarea într-un castron. ... Citeşte