Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 nov 2007 - Anul XII, nr. 262 (3636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fălticenenii au renunţat în acest an la peste 8 tone de deşeuri electrice şi electronice!

Sâmbătă, la nivel naţional, în localităţile cu peste 20.000 de locuitori, s-a derulat campania de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

Această acţiune a fost iniţiată de către Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile şi organizată la Fălticeni cu sprijinul Primăriei municipiului Fălticeni şi a SC GOSCOM SA Fălticeni, unicul operator acreditat să colecteze deşeuri electrice şi electronice în întreg judeţul Suceava.

Acţiunea de la Fălticeni a fost supravegheată îndeaproape de reprezentanţii Agenţiei de Protecţie a Mediului, care au însoţit echipele de colectare şi au fost entuziasmaţi de implicarea cetăţenilor. La case, colectarea deşeurilor a fost programată între orele 8°° -12°°, dar s-a prelungit până la lăsarea serii pentru că dispeceratul primăriei primea mereu solicitări din partea cetăţenilor care doreau să scape de vechituri. Astfel, la sfârşitul programului, Primăria Fălticeni se putea lăuda cu peste o tonă de deşeuri electrice şi electronice colectate. O cantitate similară a fost colectată de operatorul local GOSCOM de la locuitorii arondaţi în această acţiune, în plus, de la fălticenenii care locuiesc la bloc au fost colectate alte 250 de kilograme de echipamente electrice şi electronice.

Toate deşeurile au fost depozitate într-un loc special amenajat, campania de colectare fiind prelungită şi pentru ziua de luni, în urma solicitărilor venite din partea agenţilor economici.

Această campanie s-a derulat după aproape o lună de activităţi de informare pe plan local, constând în afişe postate în locurile publice din cartiere şi suburbii, în asociaţiile de proprietari, împărţirea de pliante în şcoli şi prin sistemul videotext al operatorului local de televiziune prin cablu.

Pe ansamblu, activitatea în sine poate fi considerată o reuşită, mai ales că a fost vorba de o singură zi de colectare. Mai mult, Fălticeniul are experienţa a aproape un an în care operatorul local SC GOSCOM  SA a început activitatea de colectare de la populaţie a deşeurilor electrice şi electronice, perioadă în care au fost strânse peste şase tone de materiale.

Mă bucur că fălticenenii au înţeles necesitatea unei asemenea acţiuni şi mai ales faptul că vor şti de acum înainte unde pot duce ceea ce le este nefolositor. Ultimii doi ani au adus multe noutăţi în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor la Fălticeni, începând cu colectarea selectivă a materialelor plastice şi a hârtiei, în această direcţie fiind de apreciat investiţiile făcute de către SC GOSCOM  SA  Fălticeni pentru dotarea cu eurocontainere pe tipuri de deşeuri, dar şi modernizarea rampelor de depozitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fălticenenii au renunţat în acest an la peste 8 tone de deşeuri electrice şi electronice!.
 Vizualizări articol: 678 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fălticenenii au renunţat în acest an la peste 8 tone de deşeuri electrice şi electronice!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei