Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 mar 2008 - Anul XIII, nr. 53 (3734)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

04 Martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„O creaţie de mare valoare a maestrului Ioan Cârdei”

„D-l profesor Ioan Cârdei, de la liceul <Ştefan cel Mare> din Suceava, ne-a surprins cu o operă de adevărată creaţie picturală, înfăţişându-ni-l pe C. Porumbescu compunând opera <Craiu nou>; marele nostru compozitor stă, deci, la pian, având în faţă luna în formă de seceră, cu ochii plini de inspiraţie, privind departe şi sunându-i parcă în urechi întreaga comoară de cântece poporale, care abundă în operetă. Tabloul a fost cumpărat de Reuniunea <C. Porumbescu>”.
 „Suceava”, Anul I, nr. 11-12, Martie 1935.

 

„Alegerile de altădată”

„Cu prilejul unor alegeri, nu se ştie cum de ajunsese la urechea moşierului Jorj Stătescu, mare proprietar al unor păduri imense de prin Neagra Şarului, că un oarecare Tudor Stan nu s-a prezentat la alegeri. Sta scris pe listă numele lui, negru pe alb, dar de votat, nu votase. Misiunea de a depista pe <îndrăzneţ> a primit-o majurul de jandarmi, Cioacă. După ce s-a înarmat bine cu cîteva ciomege şi s-a înconjurat de cîţiva agenţi electorali, simbriaşi ai conaşului, a plecat în cercetare. Şi a tot aşteptat doar, doar şi-o putea scărpina palmele pe spinarea nelegiuitului. După mai multe zile a sosit pe adresa boierului un plic iscălit de majur ca trimiţător. Iată ce citi, roşu ca sfecla de mînie, conu Jorj: <Eu, majurul Vespasian Cioacă, împreună cu toţi cei care eram de faţă, raportăm cazul Tudor Stan, care, după cum se spune a frustrat statul neprezentîndu-se la datoria sfîntă de votare. După ce am răscolit tot satul, hambarele oamenilor, coşurile, n-am găsit pe împricinat. Pe cine întrebam, îşi făcea cruce, o cruce d-aia mare, şi scuipa în lături. Pînă cînd, să trăiţi coane, l-am găsit pe Stan în cimitir. Mort. Deoarece nu am putut sta de vorbă cu mortul, am avut cîteva discuţii cu frate-său, care nu mi-a putut răspunde din cauza cuvintelor tari adresate cu ciomagul. Cred că starea lui Tudor Stan nu-l putea împiedica să vină să voteze, sau să ne fi anunţat că nu poate şi mergeam eu, grijania lui, să-l iau. Al dvs. supus, Cioacă>”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2577, Suceava, 2 martie 1956.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 04 Martie.
 Vizualizări articol: 673 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
04 Martie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Castraveţi la frigăruie (Ukorky no rajnikock)- reţetă slovacă- 350g castraveţi 200g cârnăciori mici de bere, picanţi1 frunză de dafin5 boabe de piper1/2 linguriţă boia de ardei1 lingură oţet400ml apă1 ou2 linguri muştar200ml lapte60g făinăulei pentru prăjitun... Citeşte