Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2008 - Anul XIII, nr. 13 (3694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Romica ANDREICA

Romică ANDREICA


Ultimul buget

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A mai trecut o săptămâna şi recitalurile politice legate de Norica Nicolai continuă. Norica în sus, Norica în jos, Norica la stânga, Norica la dreapta, Norica Nicolai peste tot. Probabil şi copiii mici vor fi auzit de numele Noricăi Nicolai. Este posibil ca unii părinţi pasionaţi de telenovele politice să îşi boteze fetele proaspăt născute cu numele de Norica. Este de departe cel mai mediatizat nume de pe scena politică din ultimele săptămâni. Probabil că un eveniment mai mediatizat ar fi dacă cei de la o anumită televiziune ar găsi-o pe Elodia.

Că nu avem ministru al Justiţiei, nu îi afectează foarte mult pe români. Realitatea din sălile de judecată este la fel de sumbră ca în urma cu 18 ani. Reforma sistemului juridic se face la suprafaţă, indiferent de ministru. Românul este sufocat de taxe şi impozite, de preţuri care urca, de şpăgile care i se cer la tot pasul, de traficul infernal din marile oraşe, de modul în care este tratat în spitale şi de nedreptăţile care i se fac în justiţie şi nu cred că noul ministru al justiţiei îi va face să se simtă mai protejaţi, poate doar un nou guvern în ansamblu.

Până la viitoarea nominalizare de la justiţie, cred că problema cea mai importantă în acest moment, pentru toate unităţile administrative, o constituie construcţia bugetelor proprii. Toate primăriile nu ştiu cum să administreze mai bine sărăcia din localităţile lor şi îşi fac planuri de investiţii, că doar este an electoral şi trebuiesc lăudate eforturile fiecăruia. Am văzut, astfel, primari care se laudă că au achitat datoriile istorice ale instituţiei şi îşi propun  să atace proiecte cu finanţare europeană. Este un mod corect de abordare în a-ţi propune astfel de proiecte şi cred că ar trebui ca toţi primarii să îşi prindă în buget sume pentru studii de fezabilitate. Problema este acolo unde nu există sume în buget pentru astfel de proiecte şi primarii vor sta cu mâna întinsă la Consiliul Judeţean sau la guvern. Cred că o analiză atentă a fiecărei localităţi se impune din partea CJ, iar repartizările din buget să fie strict tehnice şi nu pe bază de criterii politice. Îmi doresc să pot spune, după aprobarea bugetului de către CJ, că a fost o alocare corectă şi nepartinică, dar mă îndoiesc şi acesta este motivul pentru care am făcut aceasta atenţionare.

Până săptămâna viitoare fiţi cu lupa pe politică, pentru că nu întotdeauna este ceea ce pare a fi.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ultimul buget.
 Vizualizări articol: 714 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ultimul buget0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Mihai ŞTEFANOAIA
Mihai ŞTEFANOAIA
Ioan Cătălin NECHIFOR
Ioan Cătălin NECHIFOR
Romică ANDREICA
Romică ANDREICA
Aurel BURCIU
Aurel BURCIU
Cezar IOJA
Cezar IOJA
Dragoş Mircea DANUBIANU
Dragoş Mircea DANUBIANU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Supă de sfeclă roşie cu hrean 4 porţii - 20 minute 600g sfeclă roşie în oţet300ml smântână2 linguri hrean proaspăt răzuit1 lingură făină1 linguriţă zahăr± sare, piper Se strecoară sfecla şi se taie în fâşii subţiri. Zeama rămasă se... Citeşte