Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 oct 2012 - Anul XVII, nr. 233 (5138)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Adomniţei: Ar fi incorect ca Guvernul să nu finanţeze modernizarea aeroportului din Iaşi

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, a declarat că ar fi incorect ca Guvernul să nu finanţeze modernizarea aeroportului din Iaşi, după ce guvernele anterioare au dat bani pentru dezvoltarea a trei aeroporturi din Transilvania, şi anume în Cluj, Sibiu şi Timişoara.

Cristian Adomniţei a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi incorect ca aeroportul din Iaşi să nu fie modernizat cu bani de la guvern, după ce alte trei aeroporturi, respectiv Cluj, Sibiu şi Timişoara, au beneficiat de sprijin financiar consistent din partea guvernelor anterioare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat că aşteaptă ca Executivul să cuprindă finanţarea proiectului de modernizare a aeroportului din Iaşi în bugetul de stat pentru anul viitor.

"Dacă până acum o lună liderii politici veneau relaxaţi la Iaşi să vorbească despre aeroport, începând cu această lună vor trebui să răspundă", a precizat preşedintele CJ Iaşi, Cristian Admniţei.

El a spus că va fi "etic şi colegial, dar ferm", precizând că a discutat aceste lucruri la Murighiol, la ultima întâlnire a reprezentanţilor USL cu liderii din teritoriu.

"Răspunsul îl vom vedea în Legea bugetului. Ar fi incorect ca Transilvania să fie sprijinită de guvernele anterioare, iar Moldova nu", a spus Cristian Adomniţei.

Şeful CJ Iaşi a precizat că este de aşteptat să nu existe suficienţi bani la bugetul naţional nici în anul 2013, adăugând însă că este necesară "prioritizarea proiectelor".

Conducerea CJ Iaşi solicită Guvernului ca în bugetul pentru 2013 să figureze suma de 50 de milioane de euro, bani necesari pentru prelungirea pistei de la 1.800 la 2.400 de metri.

"Cu sau fără sprijinul Guvernului, vom face aeroportul din Iaşi", a mai afirmat Adomniţei.

Tot joi, preşedintele CJ Iaşi, Cristian Adomniţei, a anunţat că au fost demarate procedurile pentru licitaţia care vizează modernizarea pistei aeroportului Iaşi. Termenul de depunere a ofertelor expiră pe 23 noiembrie, durata de execuţie a lucrării fiind de 25 de luni.

Valoarea contractului se ridică la 157,6 milioane de lei, fără TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adomniţei: Ar fi incorect ca Guvernul să nu finanţeze modernizarea aeroportului din Iaşi.
 Vizualizări articol: 539 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adomniţei: Ar fi incorect ca Guvernul să nu finanţeze modernizarea aeroportului din Iaşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei